facebook

Підозрюваному у вбивстві 6-річної дівчинки суд обрав запобіжний захід: де перебуватиме 13-річний хлопець

Підозрюваний у вбивстві може уникнути кримінальної відповідальності.

Пише - джерело.

Підозрюваному у вбивстві 6-річної Мирослави Третяк Вовчанський районний суд Харківської області обрав запобіжний захід. Його на 30 днів помістили до приймальника-розподільника для дітей.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

У прокуратурі повідомили, що під час огляду на тілі та голові малолітньої виявлені чисельні забої і синці.

“Труп малолітньої дівчини направлено для проведення судово-медичної експертизи”, – наголосили в прокуратурі.

Як йдеться в сюжеті ТСН, у закинутій будівлі селища Старий Салтів, опівночі, поліцейські знайшли тіло дівчинки, яку до того кілька годин шукали. Про зникнення доньки у поліцію ввечері напередодні заявила мати. На пошуки дитини підняли поліцейських та кінологів. До них долучилася небайдужі: 350 людей прочісували занедбані будівлі та місцеві лісосмуги. Пошуки тривали майже 5 годин. Знайшли Мирославу за кілометр від її домівки, де нема людських хат, лише поле і лісосмуга. Чому в злочині запідозрили цього хлопця, які є докази – поліція деталей не розголошує. Місцеві про нього розповідають стримано. Кажуть, він – розбишака і ображав малечу.

Читайте також:  У рейсовому автобусі “Івано-Франківськ – Перемишль” знайшли понад дві тонни контрабанди (ФОТО)

Про саму родину мало що відомо. Хлопець зростав без батька, а в матері окрім нього – ще двоє неповнолітніх дітей. Троє старших живуть окремо.

“На обліку ця дитина не перебувала. Це несподівано для нас”, – каже заступниця Старосалтівського селищного голови Людмила Штрикун.

Хлопця зараз допитують. З ним у поліції – мама, адвокат та його вчителі. Смерть Мирослави розслідують, як умисне вбивство.

Також стало відомо, що хлопець через свій вік може уникнути позбавлення волі.

“Вік кримінальної відповідальності настає з 14 років. До цього віку дитина, яка вчинила злочин, не може бути віддана обмеженню свободи, до неї можуть бути застосовані тільки заходи виховного характеру”, — розповів ТСН.ua прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: