facebook

Оніміли навіть найзапекліші ухилянти: ТЦК почали по-новому вручати повістки – це миліше за котиків

Поки в ТЦК зібралися черги, українець із вдячністю отримав повістку

Пише - джерело.


У деяких ТЦК та СП з’явилися величезні черги з українців, які прибули, щоб оновити свої військово-облікові дані. При цьому закон про мобілізацію, згідно з яким громадяни зобов’язуються з’явитися до ТЦК протягом двох місяців, набере чинності лише з 18 травня, тому повістки людям поки що продовжують вручати на вулицях та у громадських місцях. Про це повідомляє “Стіна”.

В одній із будівель ТЦК у Солом’янському районі столиці громадяни стоять у величезній черзі, щоби пройти медкомісію для визначення придатності чи непридатності до служби. Тому ті громадяни, які прийшли до ТЦК для оновлення даних, не можуть цього зробити. Деяким чоловікам доводиться приходити сюди кілька разів.

Судячи з повідомлень громадян у соцмережах, черги біля ТЦК спостерігаються вже кілька днів і щоразу тут збирається близько сотні людей. При цьому час роботи відомства обмежений, тому вдається прийняти далеко не всіх бажаючих.

Крім цього, у мережі також з’явилося відео вручення одному з військовозобов’язаних громадян повістки представником ТЦК. На відео молода людина, отримавши до рук повістку для явки в ТЦК, мило посміхається і кладе руку на серце на знак подяки.

Читайте також:  Українець, який став найкращим іноземним студентом військової академії Британії, повернувся додому

Варто зазначити, що закон про повторне проходження медкомісій для громадян, які раніше набули статусу “обмежено придатний”, набуде чинності вже з 4 травня. Відповідно до закону всі громадяни з таким статусом зобов’язані протягом 9 місяців пройти військово-лікарську комісію повторно та отримати один із 5 можливих медичних висновків: непридатний та 4 категорії придатних залежно від ступеня функціональності.

Також з 18 травня протягом 60 днів усі військовозобов’язані громадяни зобов’язані з’явитися до ТЦК, щоб оновити свої дані. Водночас наголошується, що під час відвідування ТЦК чоловіків одразу відправлятимуть на проходження ВЛК. Якщо військовозобов’язані відмовляться від явки до ТЦК, це буде розцінено як адміністративне порушення.

Сума штрафів за ухилення наразі становлять від 510 до 850 гривень, але з моменту набрання чинності законом про мобілізацію покарання збільшиться до рівня від 17 000 до 25 500 гривень.

Сообщение Оніміли навіть найзапекліші ухилянти: ТЦК почали по-новому вручати повістки – це миліше за котиків появились сначала на NEWS TiME.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Залишити відгук