facebook

Нова реформа: переведуть на європейські стандарти протягом 7 років

В Україні готують нову систему автострахування. Що потрібно знати кожному водієві про нововведення у цій сфері.

Пише - джерело.


Відповідний законопроект уже був підготовлений і готується до публікації, як зазначає прес-служба НБУ.

Справа в тому, що у Національному банку України виступили з ініціативою щодо реформування системи обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників.

Цілями зміни законопроекту “Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності автовласників” у підвищенні захисту тих, хто постраждав у ДТП. Крім того, таким способом законодавство буде перероблено під європейські стандарти, ніж зараз і займається наш уряд.

У НБУ пропонують такі нововведення. Наприклад, поступово будуть збільшені страхові суми протягом наступних 6-7 років. Якщо зараз страхова компенсація становить близько 160 тисяч гривень за пошкодження майна та 320 тисяч гривень за шкоду здоров’ю та життю, то після завершення реформи ці суми зростуть. Від 1,3 мільйона євро до 6,45 мільйона євро, відповідно.

Читайте також:  Стосується всіх водіїв: Сервісцентр МВС зробив термінове попередження — ціна дуже висока

Звичайно, це призведе і до подорожчання полісів.

З’явиться також нова система відшкодування збитків. Обов’язково стане безпосереднє врегулювання страхових випадків всіх страховиків. Тобто, постраждалий зможе звернутися до своєї страхової компанії для отримання страхових виплат.

Вільне ціноутворення, нові підходи до розрахунку виплат за втрати життя та здоров’я, а також посилення гарантійних та інформаційних функцій транспортного страхового бюро України. Все це на нас чекатиме у найближчі 6-7 років.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: