facebook

Відключення електроенергії на вихідні: зі світлом буде вся Україна

В Україні планують на вихідні застосовувати лише планові відключення електроенергії. Світло вимикатимуть в усіх регіонах. У певний проміжок часу вся Україна буде зі світлом одночасно.

Пише - джерело.


Про це стало відомо з інформації, оприлюдненої на сторінці компанії Укренерго у Facebook.

Як повідомили в Укренерго, у суботу, 19 листопада, не планують аварійних відключень. Натомість планові відключення електроенергії будуть в усіх регіонах: у когось більше, у когось менше.

Планові відключення триватимуть з опівночі до 2-ї години ночі, а також згодом упродовж 16-годинного періоду: з 8:00 до 24:00. Тобто упродовж 18 годин доби в Україні триватимуть планові відключення електроенергії. Усе це відбуватиметься за графіками, затвердженими обленерго. Звісно, відключення триватимуть у різний час.

Зате упродовж шести годин вся Україна одночасно буде зі світлом. Із 2-ї ночі до 8-ї ранку відключення електроенергії не передбачаються ніде. Очевидно, в Укренерго розраховують, що в такий час коло споживачів електроенергії різко звужується.

Читайте також:  На Волині 6-pічній дівчинці однолітки відpубали тpи пальці

А коли всі почнуть прокидатись, енергоспоживання доведеться обмежувати. Деякі експерти кажуть, що навіть за сприятливого сценарію (агресор більше не цілитиме ракетами в наші енергетичні об’єкти) відключення електроенергії триватимуть до кінця зими. Щоправда, вони ставатимуть дедалі коротшими.

“Обмеження споживання – це наслідки ракетних атак рашистів на енергосистему України. Цього тижня це вже була шоста. Пошкоджень багато, вони складні. Ремонтні бригади працюють цілодобово і без вихідних над відновленням понівеченої інфраструктури, щоб повернути світло українцям”, – пишуть у повідомленні Укренерго.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, на сьогодні ушкоджено майже половину енергосистеми нашої країни. Отже, Укренерго просить громадян виявити витримку і мужність, адже протистояння ворогу на енергетичному фронту важить не менше, ніж військовий двобій.

Крім того, українцям нагадують, що Укренерго не вирішує, кого відключати від світла, а кого ні. Це вирішують обленерго на місцях. Відповідно, графіки відключень електроенергії у своєму місті і на своїй вулиці громадяни можуть дізнатись на сайтах своїх обленерго.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: