facebook

“Небезпечна примірка”: Лікар назвала, чим можна заразитися в магазинах

Лікар-дерматовенеролог Катерина Макарова заявила, що примірка одягу з магазину може становити небезпеку для здоров’я людини. Про це повідомляє Ukrhealth.
Як зазначається, в одязі з магазину можуть жити деякі види паразитів та шкідливі мікроорганізми. А саме, одним із найпоширеніших небезпек є платтяна воша.
 “Якщо вона (воша – ред.) потрапляє на ваш шкірний покрив, вважайте, що ваша пісенька проспівана. Водиться вона в “засіках” будь-якого “ураженого” одягу, вибираючи найпотаємніші місця, – кишені — всілякі складки і шви, — пояснила Макарова.
Зокрема, укуси цієї комахи є небезпечними для здоров’я та можуть викликати свербіж, печіння і коросту. Більше того, у місцях укусу часто з’являються набряки та неприємні відчуття.
За словами лікарки, помітити паразита важко через маленький розмір комахи. Попри те, що самки платтяної воші в середньому живуть 45 днів, за цей час комаха встигає відкласти щонайменше 100 яєць.
Ще однією небезпекою примірки одягу є короста. Це захворювання, зазвичай, проявляється вже на другий день після зараження. Зокрема, основним симптомом корости є свербіж, який найсильніше вражає пахові западини, живіт та стегна.
Крім цього, у примірочних нерідко можна підчепити грибкові захворювання. А саме, головними симптомами зараження є  лущення шкіри, свербіж на стопах та ураження нігтьової пластини, яка може забарвитися в блідо-жовтий колір.
У зв’язку з цим експертка порадила після покупки одягу прасувати його на високій температурі з виворітного боку.

Пише - джерело.

Читайте також:  Часто жінки хочуть бути гарнішими і йдуть на сумнівні процедури, які змінюють їх до непізнаваності

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: