facebook

Вчені виявили ознаку “тихого” серцевого нападу

Спеціалісти Гарвардської медичної школи назвали ознаку “тихого” серцевого нападу, який розвивається без прояву класичних симптомів і виражених больових відчуттів.

Фахівці рекомендують не залишати без уваги несподівано виникле відчуття нудоти. Серцевий напад часто розвивається як наслідок ішемічної хвороби серця, при якій в артеріях накопичуються жирові (холестеринові) відкладення, що обмежують повноцінний кровотік, що йде до серця, пише видання Express.

Пише - джерело.

Це серйозна, загрозлива життю патологія, що вимагає невідкладної медичної допомоги. Американські медики нагадують, що істотну частку нападів складають “тихі”, на них припадає майже половина всіх інфарктів міокарда в світі. Не володіючи інтенсивністю класичного серцевого нападу, вони здатні ставатися з мінімальною кількістю симптомів або мати настільки м’які, слабо виражені ознаки, що їх часто пропускають.

Читайте також:  Чи втрачають прострочені ліки свої властивості: відповідь лікарів

Непомічені “тихі” серцеві напади – це дуже небезпечно. Будь-який інфаркт погіршує роботу серця, сприяє появі рубців. Після невиявленого і нелікованого “тихого” випадку зростає ризик повторного, здатного виявитися набагато серйознішим і більш руйнівним для міокарду. Найчастіші симптоми серцевого нападу включають сильний біль у грудях, іррадіюючий біль у руці та раптове сильне запаморочення.

Крім того, можуть відчуватися холодний піт, запаморочення. Медики констатують, що неприємні відчуття “тихого” інфаркту часто виявляються досить легкими і короткочасними.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: