facebook

Назвали дату, коли оголосять рішення Кабміну про відкриття дитсадків

20 травня очікують на рішення уряду щодо дати відкриття дошкільних навчальних закладів.

Пише - джерело.

Кабмін зважатиме на епідеміологічну ситуацію в країні, про це повідомила в. о. міністра освіти Любомира Мандзій в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНІАН.

“Зараз це питання обговорюється, готуємо так званий коронавірусний протокол, щоб забезпечити безпеку як дітей, так і вихователів”, – заявила вона.

За її словами, треба подбати про безпеку дітей у дитсадках, зокрема в групах, які можуть бути переповненими.

“Ми готуємо зараз методичні рекомендації, як зробити безпечним середовище, в яке повертаються наші діти. Будуть прописані ті рекомендації, які потрібно буде врахувати із відкриттям закладів дошкільної освіти. Безперечно, в закладах мають бути й антисептики, засоби, які дадуть змогу відкрити наші заклади дошкільної освіти. Безпека передусім – як для вихователів, так і для дітей. Ми не зможемо збільшити площі закладів освіти, але ми зможемо впорядкувати процеси в закладах дошкільної освіти, щоб було безпечно і вихователям, і дітям”, – наголосила вона.

Читайте також:  У Кабміні пояснили перерозподіл коштів із онкодіагностики на дороги

За словами Мандзій, Міносвіти проводить перемовини з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення закладів дошкільної освіти необхідними засобами захисту. Нові правила роботи дошкільних закладів освіти в Україні будуть напрацьовані наступного тижня, можливо, вже в понеділок, 18 травня.

“Рішення уряду по датах, по етапності відкриття буде вже в середу, 20 травня, точно”, – наголосила Мандзій.

Вона додала, що під час підготовки методичних рекомендацій щодо вимог до безпеки в дитсадках враховано досвід країн ЄС.

“Нам необхідно зважати на епідеміологічну ситуацію в кожній адміністративно-територіальній одиниці – це найважливіше. Чи дасть змогу ситуація в місті, в районі, в селі, в містечку відкрити заклади дошкільної освіти. Так їх необхідно підготувати до повернення діток, але ситуація є різною в Україні. Загальне рамкове рішення уряду буде в середу, 20 травня, про можливу дату відкриття дитсадків, але необхідний підготовчий етап до забезпечення безпеки закладів”, – додала Мандзій.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: