facebook

Росія не брала участі в суді ООН, але надіслала лист з заявою, що почала війну “для самооборони”

Очікувано, що Росія намагається уникнути відповідальності за свої злочини й не бере участі в суді ООН в Гаазі. Однак цинізм країни-агресорки вражає – війну проти України, бомбардування міст та вбивства мирних людей там досі називають “самообороною”.

Пише - джерело.

Ще більше вражає цинізм так званих російських “дипломатів”, які виправдовують своє вторгнення Статутом ООН і статтею про самооборону. Хоча ця стаття чітко визначає, що не стосується права кожної суверенної держави на індивідувальну чи колективну самооборону. Та й напад на іншу державу називати самообороною – абсурд.

Читайте також:  Рішення суду: підвищення тарифів на газ і тепло в 2016 році незаконне

Крім того, у листі від Росії йдеться про те, що Міжнародний суд нібито не має права розглядати позов України про геноцид відповідно до аналогічної Конвенції. У кремлівської свити своє викривлене поняття геноциду, в якому вони намагаються переконати світ.

До документів російські дипломати долучили й текст звернення Путіна, яким той анонсував “проведення спецоперації”, а по факту – оголосив війну Україні. Вони ще й не полінувалися перекласти його англійською. Хоча на що розраховує таким кроком кремль – невідомо.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: