facebook

На Тернопільщині чоловік відмовився від мобілізації, повернувши повістку до військкомату: як його покарали

Чоловік розповів, що так йому порадили зробити родичі.

Пише - джерело.

У Тернопільській області чоловік відмовився від мобілізації, принісши назад до військкомату повістку. За це його засудили до трьох років позбавлення волі.

Про це йдеться у вироку Кременецького районного суду Тернопільської області.

За даними суду, у квітні 2023 року жителя Кременецького району визнали придатним до військової служби. 10 квітня 2023 року він повинен був прибути до військкомату для проходження військової служби по мобілізації. Чоловік прийшов у цей день до місцевого ТЦК і СП, заявивши, що він відмовляється від проходження служби і зник.

На суді підозрюваний провину визнав. Він повідомив, що дійсно у квітні 2023 року він пройшов медичний огляд та його визнали придатним до служби, проте родичі йому порадили відмовитись від мобілізації. А тому чоловік 10 квітня 2023 року прийшов до місцевого військкомату, повернув повістку та сказав, що не буде служити. Підозрюваний додав, що він уже брав участь в АТО. Житель Тернопільщини зазначив, що він шкодує через свій вчинок та “ще подумає, чи йти йому до армії”.

Читайте також:  Ми на межі спалаху небезпечної хвороби: у МОЗ б’ють на сполох, а в Міносвіти терміново звернулися до батьків школярів

Кременецький районний суд Тернопільської області визнав чоловіка винним за ст.336 КК України. Його засудили до 3 років позбавлення волі. Цей вирок ще можна оскаржити в апеляційній інстанції.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: