facebook

На свободу випустять 4 тис. в’язнів

Великобританія звільнить зі своїх в’язниць близько 4 тис. ув’язнених, які не вчинили насильницькі дії, щоб допомогти стримати поширення коронавірусу. Про це оголосило в суботу Міністерство юстиції країни

“Міністерство охарактеризувало ув’язнених, які мають право на звільнення, як “правопорушників з низьким рівнем ризику”, зазначивши, що ув’язнені, засуджені за насильницькі або сексуальні злочини, не розглядаються”, — пише видання.

Пише - джерело.

Засуджених відстежуватимуть в електронному вигляді, і від них вимагатимуть залишатися вдома.

“Жоден злочинець, засуджений за злочини, пов’язані з COVID-19, зокрема кашель на співробітників екстрених служб або крадіжка засобів індивідуального захисту, не матиме права на звільнення”, — додали вони.

У порівнянні з іншими європейськими країнами Великобританія має велику кількість в’язниць, в яких утримуються понад 80 тис. осіб. В’язниці продовжують працювати, незважаючи на те, що більше чверті їх персоналу не працює або самоізолюється.

Читайте також:  Головний епідеміолог Грузії: боротися з коронавірусом допоможе міцний алкоголь

Міністерство, зокрема, повідомило, що 88 ув’язнених і 15 співробітників в’язниць пройшли позитивну перевірку на COVID-19 і принаймні троє ув’язнених померли від вірусу.

Великобританія є останньою країною, яка зробила кроки по звільненню деяких ув’язнених, які не піддавалися насильству, в спробі стримати поширення вірусу. Напередодні в ООН закликали звільнити ув’язнених, щоб зменшити поширення COVID-19, а минулого тижня Франція звільнила понад 6 тис. своїх ув’язнених. У США чиновники вирішили частину ув’язнених перевести під домашній арешт.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: