facebook

На 50% більше оплачуваних лікарняних оформили українці в жовтні

Кількість листків з оплачуваними лікарняними, що оформлюються у Фонді соціального страхування України, зросла на майже 49% порівняно з вереснем 2020 року.

Про це повідомили у відомстві. Упродовж жовтня ФССУ прийняв на оплату понад 396 тис. листків непрацездатності. Загальна сума склала 1,2 млрд грн.

Пише - джерело.

“Динаміка збільшення числа лікарняних і днів непрацездатності застрахованих осіб спостерігається з початку осені. Відповідно зростають видатки Фонду на фінансування допомог у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності. За оперативними даними, в жовтні поточного року кількість лікарняних листків порівняно з вереснем збільшилась на 48,9%, на 35,4% зросла кількість днів непрацездатності, сума витрат зросла на 38,7%, або на 334,7 млн грн”, – йдеться у звіті.

Читайте також:  Як оформити виплату допомоги на дитину під час карантину онлайн: покрокова інструкція

У Фонді зазначають, що зростання числа листків і днів непрацездатності пов’язано з сезонним підвищенням захворюваності на респіраторні хвороби, збільшенням потреби в догляді за хворими дітьми, ізоляцією від Covid-19 контактних осіб, а також безпосереднім захворюванням українських працівників на коронавірусну хворобу.

Темпи зростання кількості листків з тимчасової непрацездатності є найбільшими в регіонах, де обласні центри потрапили до червоного та помаранчевого рівнів епідемічної небезпеки за результатами засідання Державної комісії ТЕБ та НС.

Так у Сумській області збільшення лікарняних у жовтні порівняно з вереснем становить 90,8%, у Тернопільській – 87,9%, Миколаївській – 83,3%, Вінницькій – 80,4%, Полтавській – 72,6%, Харківській – 66,1%, Черкаській – 63%, Рівненській – 62,2%.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: