facebook

Молдову захоплять? Що значить заява про вторгнення Росії

Молдову захоплять? Що значить заява про вторгнення Росії

Пише - джерело.

Заява про можливий напад росії на Молдову – це один із гіпотетичних сценаріїв, який розглядається ще з моменту першого вторгнення російської армії до України у 2014 році.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів молдавський політик Оазу Нантой.

“Коли у 2014 році путін намагався реалізувати проект “новоросія”, ми знали, що цей проект мав поширитися і на Молдову. Тому для нас цілком очевидно, що якби українська армія не вистояла б, то тоді російські танки зупинилися б, у кращому випадку, біля берегів річки Прут, яка є кордоном з країнами НАТО. І коли путін перейшов до фронтальної агресії 24 лютого, для нас також було цілком очевидно, що на полі бою в Україні вирішується, зокрема, і наша доля”, – сказав він.

Читайте також:  В Україні стартувала програма допомоги внутрішнім переселенцям: хто та як може отримати

Але завдяки тому, що путінський режим помилився і українська армія зупинила російські війська, сценарій про напад росії на Молдову залишається малоймовірним.

“Тому, коли голова Служби інформації та безпеки говорив про ризики для Молдови, він говорив про гіпотетичні сценарії, яких у нас дуже багато. Але журналісти вміють подавати інформацію так, щоб це виглядало якомога смачніше. Але йшлося про гіпотетичні сценарії, які не реалізуються завдяки українській армії та народу”, – заявив Нантой.

Як писав “Апостроф”, поки Росія зосереджена на війні з Україною і не має сил відволікатися на інші проблеми у Молдови з’явився шанс повернути Придністров’я без застосування військової сили.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: