facebook

Мобілізація в Україні: у Міноборони розповіли, кого зараз призивають до лав ЗСУ

Мобілізація в Україні триватиме до 19 лютого, після чого воєнний стан продовжать. На сьогоднішній день темпи мобілізації нижчі, ніж були на початку війни та навесні. Передумов для того, що після Нового року почнуть призивати більше громадян, наразі немає. Як і раніше, призивають передусім тих, хто вже має досвід проходження військової служби, зазначив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Пише - джерело.

Кількість громадян, яких закликають у рамках мобілізації, залежить від ситуації на фронті. Незважаючи на мобілізацію в Росії, в Україні продовжать мобілізувати досвідчених військовослужбовців, зокрема тих, хто має досвід участі в АТО, або будь-який інший бойовий досвід.

Читайте також:  Війна в Україні 2022: Астролог нaсторожuла прогнозом на листопад

Для комплектування ЗСУ та інших сил оборони необхідні практично всі спеціальності. Проте на сьогоднішній день найбільше мобілізують стрільців та танкістів.

Призивають і громадян без досвіду. Але їх відправляють на фронт лише після навчання. Мінімальний термін підготовки – один місяць.

На більш вузькі спеціальності навчають довше. Наприклад, навідників до двох місяців. На висококваліфіковані спеціальності, зокрема оператора дронів, потрібно навчатись від 3 місяців.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: