facebook

Зеленський про звільнення Херсона: “Україна прийде до всіх своїх людей”

Надія на Україну завжди виправдовується – і Україна завжди повертає своє, наголосив президент.

Пише - джерело.


Президент Володимир Зеленський заявив, що 11 листопада – історичний день, адже Україна повертає Херсон і прийде до всіх своїх людей.

Про це глава держави сказав у вечірньому відеозверненні.

“Сьогодні – історичний день. Ми повертаємо південь нашої країни, повертаємо Херсон. Станом на зараз наші оборонці – на підступах до міста. Залишається ще зовсім трохи і починаємо заходити. Але спеціальні підрозділи вже у місті”, – повідомив президент.

“Херсонці чекали. Ніколи не відмовлялися від України. Надія на Україну завжди виправдовується – і Україна завжди повертає своє. Я щасливий бачити, як люди, попри всі загрози, попри репресії і знущання окупантів, берегли українські прапори, вірили в Україну”, – додав Зеленський.

Він звернув увагу на те, що хоча місто ще не повністю очищене від ворожої присутності – самі херсонці вже прибирають з вулиць та будівель російську символіку і будь-які сліди перебування окупантів у Херсоні.

“Так само було і в усіх інших містах, звільнених нашими захисниками. Так само буде і в тих містах, які ще очікують на наше повернення. Україна прийде до всіх своїх людей. Завдяки нашій міцності на полі бою та в дипломатії ми відновимо територіальну цілісність нашої держави”, – запевнив український лідер.

Читайте також:  Податки та мита повернулися: чи вплине це на ціни імпортних товарів і чи варто готуватись до нової хвилі здорожчання

Подяка Силам оборони
Він також подякував кожному воїну і кожному підрозділу Сил оборони, які забезпечують зараз проведення наступальної операції на півдні.

“Абсолютно кожному – від рядових до генералів. Збройні сили, розвідка, СБУ, Нацгвардія – усі, хто наближав сьогоднішній день для Херсонщини. Усі прізвища героїв ми назвемо скоро, а їх ще скоріше чекають нагороди”, – повідомив глава держави.

Він також поінформував, що невдовзі після того, як Сили оборони України вийдуть на визначені рубежі, в Херсоні почнуться стабілізаційні заходи, як це було всюди.

Мінна небезпека
“Ми послідовно знешкоджуємо небезпеки. Перша – міни. Окупанти залишили дуже багато мін і вибухівки, зокрема на життєво важливих об’єктах. Будемо очищувати. Дуже важливо зараз, коли розмінування ще навіть не почалося, ми не можемо забезпечити доступ представників ЗМІ до Херсона. Треба розмінувати хоча б базові комунікації, перевірити основні об’єкти. Будемо повертати всі умови нормального життя настільки, наскільки це можливо”, – розповів Зеленський.

Він додав, що одразу за оборонцями йдуть українські поліцейські, сапери, рятувальники, енергетики. Повертається медицина, зв’язок, соціальні послуги.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: