facebook

“Мобілізація в Україні”: почали призивати обмежено придатних чоловіків, стали відомі місця їхньої служби

В Україні за умов воєнного стану мобілізують обмежено придатних чоловіків. Стало відомо, де вони будуть служитимуть, а де не зможуть через заборону.

Пише - джерело.

Як інформує “biz today.ua”, обмежена придатність військовозобов’язаних означає, що можуть призвати на службу, але у конкретні місця. Висновок про придатність чи непридатність до служби видає військово-лікарська комісія з урахуванням результатів обстеження.

ВЛК виносить індивідуальні рішення та вказує види робіт, які протипоказано виконувати людині, враховуючи її вік, військову спеціальність, посаду та інші критерії.

Обмежено придатні особи можуть бути залучені на службу до:
військових комісаріатів;

частин (підрозділів) забезпечення

установ, навчальних закладів та організацій.

Вказані чоловіки можуть пройти повторні госпітальні (гарнізонні) ВЛК для медичної та соціальної реабілітації. Процедура здійснюється не раніше ніж через три роки після ухвалення постанови про обмежену придатність до військової служби.

Читайте також:  Білорусь стягує до кордону з Україною танки, польові кухні та перевозить солдатів

Несіння служби обмежено придатними українцями заборонено

спецспоруди;

плавскладу;

високомобільних десантних військ;

морської піхоти.

Граничний вік служби планують зменшити в Україні

В Україні хочуть розширити мобілізацію на більшу групу громадян. Граничний вік для призовників на строкову службу планують зменшити до 25 років, а не до 27, як зараз. У Верховній Раді вже зареєстрували відповідний законопроект.

Адвокат Тарас Никифорчук зазначив, що ухвалення закону означатиме, що українців готують до більш тривалої війни, незважаючи на контрнаступ та успіхи наших захисників на полі бою.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: