facebook

Відстрочення від призову можна продовжити на 2 місяці. Як це зробити правильно

7 вересня Уряд затвердив постанову, якою передбачено можливість продовження на два місяці відстрочок від призову на військову службу для військовозобов’язаних під час мобілізації та на воєнний час.

Пише - джерело.


Відстрочення від призову на військову службу під час мобілізації можна продовжити на строк до двох місяців на підставі обґрунтованого подання органу державної влади, іншого державного органу, який не потребує погодження Міноборони.

Таке рішення було ухвалено в уряді України, йдеться у листі Міністерства економіки від 9 вересня.

Мінекономіки рекомендує:

Керівникам підприємств, установ та організацій:

– провести аналіз необхідності продовження терміну дії відстрочок, наданих військовозобов’язаним працівникам рішеннями (наказами) Мінекономіки у березні-квітні 2022 року;

– подати (у довільній формі) до органу державної влади, який ухвалив рішення про бронювання військовозобов’язаних, пропозиції щодо продовження терміну дії відстрочок, наданих військовозобов’язаним працівникам навесні 2022 року.

Читайте також:  Як підтримати дітей, коли вже рік йде війна: прості поради від психологині

У листі слід зазначити дату, номер та назву рішення (наказу) Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаних працівників, а також обґрунтування необхідності продовження строку відстрочення.

У міністерстві уточнили, що відстрочку буде анульовано, якщо військовозобов’язаний звільнився з підприємства, установи, організації.

Після опрацювання пропозицій Мінекономіки прийматиме рішення про продовження терміну дії відстрочки на строк до двох місяців або анулювання для звільнених.

У Мінекономіки наголошують, що “повторне продовження терміну дії відстрочення не допускається”.

«Відповідальність за включення військовозобов’язаних у пропозиції та організацію їхнього бронювання на період мобілізації та воєнний час покладається на керівників органів державної влади, інших державних органів, підприємств, установ та організацій», — йдеться у листі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: