facebook

Мешканка Миколаївської області померла у Франції – родичі не можуть повернути її дітей до України

У французькому місті Лімож померла 28-річна Вікторія – мешканка села Лимани Миколаївської області. Обставини смерті невідомі. Існує версія, що жінка викинулася з вікна, проте вона поки що нічим не підтверджена. Тобто поліція Ліможа безумовно знає всі обставини, проте інформувати про них родичів покійної не вважає за потрібне. Тіло жінки було кремоване за рахунок міського бюджету Ліможа. Її діти: 10-річний Іван та 5-річна Аня, які проживали разом із мамою у Франції, залишилися одні у чужій країні. Відомо, що після смерті матері Ваню та Аню спочатку помістили у притулок, а потім передали прийомній родині. Наразі батьки Вікторії намагаються повернути своїх онуків до України, однак, не мають жодного поняття, де саме діти знаходяться.

Пише - джерело.

Про це кореспондентові «Новостей-N» розповів батько померлої (загиблої?), 57-річний Іван Олександрович.

За словами чоловіка, його дочка разом із онуками, рятуючись від війни, поїхала з України за допомогою міжнародного представництва Червоного Хреста до Молдови, після чого переїхала до Франції, до міста Лімож. Зв’язок родичі підтримували, і все було добре, поки 14 червня не зателефонував маленький Ваня та не повідомив, що мама померла.

«Він сказав: дідусю, бабусю, тільки не плачте, мами немає… Ми дали ваш номер поліції, вони мають вам передзвонити. Але минуло 7 днів, нам ніхто так і не зателефонував, причини та обставини смерті Віки ми не знаємо. Усі документи на дітей залишилися у квартирі, в якій жила наша дочка, зараз її опечатано, а ми не знаємо навіть адреси», – розповів чоловік.

Читайте також:  “Згноїти” в нарядах: батькоякий втратив сина-курсанта розповів, що насправді коїлось в стінах університету МВС

Іван Олександрович разом зі своєю 53-річною дружиною Іриною намагалися з’ясувати обставини загибелі доньки, проте всі спроби не мали успіху через мовний бар’єр. Після цього вони зв’язалися з представниками Червоного Хреста в Україні, але й там заявили, що Вікторія виїхала з країни не з їхньою допомогою, тому розібратися в цій ситуації неможливо.

Пізніше батьки Вікторії знайшли волонтерів у Франції, які володіють російською мовою та погодились допомогти. Французький волонтер розповіла батькам загиблої, що тіло їхньої доньки вже кремувала муніципальна влада Ліможа і, якщо вони хочуть забрати прах в Україну, необхідно виплатити близько 2 тисяч євро, інакше жінку поховають у Франції.

Що ж до того, де перебувають діти, волонтер розповіла, що спочатку їх забрали до притулку, після чого передали до прийомної родини, проте ні їхньої адреси, ні номерів телефону з’ясувати не вдалося. Також невідомо, чи вдасться повернути маленьких Ваню та Аню до України.

Слід зазначити, що дітей Вікторія виховувала одна та опікунами дітей в Україні можуть стати батьки жінки. Проте, згідно з європейським законодавством, бабуся чи дідусь не мають жодної довіреності на представлення інтересів та не вважаються родичами дітей. Також у Франції не може стати опікуном неповнолітньої дитини людина віком понад 65 років.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: