facebook

Медики пишуть заяви на звільнення: 10 тисяч доплати “особливого ентузіазму до роботи не викликають”

3 квітня відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на якому вкотре обговорили ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції та готовність медичних закладів до роботи в умовах росту захворюваності.

Як повідомив керівник Калуської ЦРЛ Іван Красійчук, колектив лікарні працює, але триматися все важче. Так, Калуська ЦРЛ не увійшла до переліку лікарень першої хвилі для лікування пацієнтів з КОВІД-19, а отже ризики медпрацівників не захищені, передають Вікна. За словами Івана Красійчука, з боку міської влади та народного депутата робиться багато, щоб це питання вирішити. Керівник медзакладу повідомив:

Пише - джерело.

Є рішення міської ради по 10 тис. гривень виплачувати (такі доплати запровадили для працівників лікарні, які працюють з пацієнтами з підозрами та інфікованими КОВІД-19. – Авт.), але вони особливого ентузіазму не викликають. Люди не хочуть ризикувати. Просимо, переконуємо, але не завжди вдається. Вчора четверо людей написали заяви на звільнення, сьогодні ще одна.
Іван Красійчук вважає, якщо лікарня отримає відповідний статус, то це дасть людям стабільність і надію. Станом на 3 квітня в пульмонологічному відділенні Калуської ЦРЛ лікуються 13 пацієнтів з пневмонією, з них 8 – з підозрою на коронавірусну інфекцію, чотирьом пацієнтам діагноз підтверджено. У відділенні реанімації – 6 пацієнтів. Двоє хворих у важкому стані і підключені до апарату штучної вентиляції легень. Дякуючи зусиллям міської влади й Ігоря Насалика медпрацівники забезпечені засобами захисту, – відзначив Івана Красійчук. Так від Ігоря Насалика лікарня отримала 40 тис. масок і та інші засоби захисту. Підтримка від держави була значно скромнішою: 24 березня Калуська ЦРЛ отримала з області 7 тис. масок і 100 експрес-тестів, 1 квітня – 200 бахіл, 12 тисяч пар рукавиць, 24 термометри і три Доместоси. Але те, що засоби захисту є зараз не значить, що лікарня буде забезпечена ними через тиждень.Іван Красійчук зазначив:

Читайте також:  На Прикарпатті п’ятирічний хлопчик проковтнув деталі іграшки: в якому стані дитина

Реанімація просить прорезинені костюми. Ми тут же замовили, інакше не буде кому працювати. Проблеми ми вирішуємо, але надовго цього не вистачить. Потрібні будуть додаткові кошти.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: