facebook

“Масштабний снігопад хлине саме на ці області, лютий мороз вдарить за два дні”: Синоптики про холодну погоду

Вже з 16 листопада почнеться різке похолодання у західних областях України. Нічна температура впаде до -10 °C – 20 листопада. Морозні ночі збережуться до кінця місяця.

Пише - джерело.


Як інформує “ZAXID.NET”, синоптикиня Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх повідомила, що найближчий тиждень погоду обумовлюватимуть циклон над Атлантикою та антициклон над східноєвропейською рівниною.

Ще 15 листопада вдень у Львові та області збережеться помірно тепла осіння погода в межах 10-12 градусів тепла.

А вже з 16 листопада атмосферний фронт з північного-заходу принесе на Львівщину похмуру та дощову погоду. У другій половині дня дощ, ймовірно, переходитиме в мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вночі буде 0-5 тепла, а вдень 3-8 тепла.

17 листопада буде антициклональна погода. Вночі невеликий сніг, вдень опади дощу та мокрого снігу. Нічна температура від -4 до +1 °C, а вдень від -1 до +4 °C. Буде надходити холодна повітряна маса, яка спричинить зниження температури.

18-19 листопада буде переважно без опадів. Нічні температури 3-8 °C морозу, а денні від -3 до +2 °C.

Читайте також:  “Масштабний снігопад насувається на ці області України, жахлива гроза затопить вулиці цих міст”: синоптики про погоду вже завтра

20 листопада будуть набирати силу атмосферні фронти з південного-заходу зі своєю вологою. Цей день буде найхолоднішим. Нічні температури пустяться до 5-10° морозу, а вдень буде від -4 до +1°C. Буде хмарно. Можливі опади мокрого снігу.

21 листопада нічні температури будуть трошки вищими – 2-7° морозу, а вдень від -2 до +3°C. Опади у вигляді мокрого снігу та снігу.

«На Михайла можемо розраховувати на сніг. Михайло на білому коні – зазвичай так буває, за народними прикметами», – зауважує Олена Смалюх.

22 листопада падатиме сніг. Нічна температура становитиме 2-7° морозу. Денні температури будуть підвищуватись в межах -2 до +3°C. З 23 листопада до кінця місяця збережуться нічні морози в межах 0-5° морозу, денні 0-5° тепла, є ймовірність випадання дощу та мокрого снігу.

Найхолодніша погода за аналогічний період на Львівщині була 18 листопада 1965 року – 17,6° морозу. Найтепліше було 16 листопада 2010 року – 21,6° тепла.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: