facebook

Маски і дистанція не рятують від COVID-19 в закритому приміщенні, – вчені

Дослідники з Массачусетського технологічного інституту з’ясували, що ризик заразитися коронавірусною хворобою, за умови перебування в одному приміщенні з хворим, однаковий як на відстані у два метри, так і 20 метрів, навіть за наявності захисних масок.

Пише - джерело.

Про це Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на “Укрінформ”.

Задля проведення дослідження, науковці розробили метод розрахунку ризиків захворювання на COVID-19 у приміщеннях, що враховує низку чинників. Зокрема, кількість проведеного у приміщенні часу, циркуляцію повітря, використання масок та навіть дихальну активність людини.

“Ми стверджуємо, що правило дистанції у 2 метри насправді не надто корисне, особливо коли люди носять захисні маски, оскільки повітря, яким дихає людина, маючи захисну маску, має тенденцію підійматися вгору та опускатися в іншому місці у приміщенні, тому ви вдихаєте “середній фон” цього приміщення”,- сказав один з організаторів дослідження, Мартін Базант.

Читайте також:  На Прикарпатті 12 нових випадків зараження COVID-19, а ще 23 людини одужали (ОНОВЛЕНО)

Науковці стверджують, що ключовим чинником ймовірності заразитися COVID-19 є час, проведений в одному приміщенні з хворим.

Згідно з висновками дослідників, чим довше людина перебуває в одному приміщенні з хворою людиною, тим більше шансів на передачу хвороби.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: