facebook

Вчені розповіли про вплив зайвої ваги на тяжкість перебігу COVID-19

Британські вчені вивчили зв’язок між індексом маси тіла (ІМТ) і перебігом коронавірусної хвороби й прийшли до висновку, що люди зі зайвою вагою ризикують перенести захворювання у важкій формі. Результати дослідження були опубліковані в науковому журналі The Lancet Diabetes & Endocrinology.

Пише - джерело.

Фахівці вивчили в загальномедичній базі QResearch дані майже семи мільйонів британців, у яких COVID-19 виявили в період першої хвилі, що спостерігалася з січня по квітень 2020 року. Дослідники з’ясували, що люди з ІМТ, вищим 23, мали більші ризики важкої форми коронавірусу та смерті. При цьому кожна наступна одиниця індексу збільшувала ймовірність госпіталізації на п’ять відсотків, а ризик лікування в інтенсивній терапії – на десять відсотків. Таким чином, навіть невелика зайва вага, незалежно від наявності у людини діабету, може привести до ускладнень.

Також вчені встановили, що вплив надмірної ваги на ступінь важкості COVID-19 характерний для молодих пацієнтів у віці від 20 до 39 років. Ризик госпіталізації при коронавірусу в цій віковій групі зі збільшенням кожної одиниці ІМТ підвищується на дев’ять відсотків. У 40-59 років – на вісім відсотків, 60-79 – на чотири відсотки, а старших 80 – на один відсоток.

Читайте також:  Морози вдарять до -13. В Україну йде різке похолодання: відома дата

За словами керівника дослідження Кармен Пьернас (Carmen Piernas) з Оксфордського університету, після 80 років вага практично не впливає на ймовірність розвитку важкої форми COVID-19.

«Ці результати показують, що політика вакцинації повинна віддавати пріоритет людям з ожирінням, особливо зараз, коли вакцина поширюється серед більш молодих вікових груп», – зазначила вона.

Відзначається, що знижений ІМТ також несприятливо впливає на перебіг коронавірусу. Фахівці порекомендували з метою профілактики ускладнень при COVID-19 позбавитися від зайвої ваги, але не перестаратися з цим.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: