facebook

Марічка Падалко розбурхала постом про отруєння підлітків: що ви думаєте про це?

Телеведуча Марічка Падалко зізналася, що у неї третій день не виходить з голови історія з отруєнням дітей. Вона зазначила, що не бачила у соціальних мережах жодного челенджу про таблетки та нагадала, що в Україні фармацевтам не заборонено продавати ліки дітям.

Пише - джерело.

Про це вона написала на своїй сторінці в Instagram.

“У мене третій день не виходять з голови історії з дітьми, які ковтають таблетки. Сьогодні вже п’ята дитина, на цей раз в Києві, потрапила в лікарню через отруєння випитим ліками. За версією поліції, до цього провокують челенджі в соцмережах. Проте, ми жодного такого не бачили. Може, ви бачили?” – написала телеведуча.

Вона перерахувала дані про отруєння, які відомі на цей момент і зазначила, що питань по цим історіям більше, ніж відповідей.

“Чи можуть продавати дітям ліки? Так, можуть. Ніякий закон це провізору не забороняє в Україні. Як і в європейських країнах. Але велика відмінність в тому, що за кордоном купити без рецепту можна дуже обмежений список ліків. Спроби запровадити щось подібне в Україні та реакцію на це, думаю, ви знаєте”, – пише Падалко.

Вона додала, що відсторонення директора ліцею в Боярці викликало велике обговорення. Проти неї не висунули жодних звинувачень, але можуть, оскільки відразу кілька законів передбачають відповідальність навчального закладу за дитину під час навчального процесу.

Читайте також:  Освітній омбудсмен розповів, чи можуть в Україні почати штрафувати батьків за невакцинованих дітей у школі

“Що ви думаєте про це? Чи можна в Ваших школах виходити на вулицю під час перерви? У школі моїх дітей можна. Але, якщо дитина не з’явилася на уроці вчасно, то її відразу шукають і телефонують батькам. Чи можуть вчителя проконтролювати дітей в туалеті? Запитань більше, ніж відповідей”, – резюмувала телеведуча.

В коментарях до посту Марічки Падалко користувачі розгорнули велику дискусію і багато хто ставить такі самі запитання.

Челендж не бачила, чула про нього лише з репортажу вчора. У самих пісочницях – тіктоку, лайк – нічого подібного немає. У дитячих чатах класу – також тиша. Для мене сюрприз, що ліки можна продавати дітям.
Поговорила з донькою, їй 15. Нічого про подібні челенджі не чула. В аптеці їй можуть продати гематоген або аскорбінку. Навіть анальгін не продали.
Наші діти нікуди не виходять під час навчання. У нас з цим суворо. Питання, чому продають дітям без дорослих ліки?
Я теж педагог і психолог. Скажу вам таке: ні провізори, ні педагоги не винні. Сучасні батьки зовсім не займаються вихованням дітей. Не питають, як пройшов день.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: