facebook

Майже 80% українських мам віддають перевагу “пакунку малюка”, а не грошовій компенсації – ЮНІСЕФ

Народні депутати хочуть продовжити програму “пакунок малюка”, яка підтримує сім’ї новонароджених по усій Україні. За повернення “бейбі – боксів” активно виступають і в ЮНІСЕФ.

Зараз ця програма не діє. Натомість породіллям пропонують 5 тис. грн, які, на переконання і українських депутатів, і представників з ООН, не є еквівалентом. Самі ж мами теж в абсолютній більшості надають перевагу “пакунку”, розповів у коментарі УНН керівник моніторингу програм ЮНІСЕФ Антон Товченко.

Пише - джерело.

“78% батьків сказали, що їм краще саме пакунок малюка, ніж грошову виплату”, – каже він і додає, що цінність такого “бейбі-боксу” не лише матеріальна.

“Це не тільки матеріальна вартість. Це цінність ЮНІСЕФ. Звичайно, що матеріальна складова дуже важлива, але ж цю програму почали не стільки фінансовою, це було більше на розвиток дитини, і розвиток правильного батьківства, щоб знизити стрес у перші дні, підвищити обізнаність батьків. У пакунку є багато товарів, про які батьки навіть і не знали, і ніколи б їх не купили, а вони дуже потрібні, в догляді як за самою мамою, так і за дитиною”, – пояснює експерт.

Читайте також:  Мінсоцполітики України ініціює виплату грошової компенсації вартості "пакунку малюка" на дітей, які народилися у 2020 році

Товченко нагадав, що Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликав Уряд України зберегти програму підтримки сімей з дітьми саме у вигляді “пакунку малюка”.

Ми закликали Уряд звернути увагу на ті плюси, які надає саме натуральна допомога. Так, є такі люди, які вважали, що краще грошова допомога, і ми спілкувалися з міністерством і запропонували їм свою допомогу з моніторингу. І дані які ми моніторили та отримали, вказали, що краще саме пакунок”, – пояснив він, зауваживши, що після певних зустрічей ініціативу повернення “бейбі-боксу” в Україні на рівні влади все ж підтримали.

Зауважимо, що у Верховній Раді вже зареєстрований законопроект, який має повернути “пакунок малюка” молодим родинам. Серед його авторів — депутат Ірина Верещук.

За її словами, придбати молодій мамі все, що є в пакунку, по-перше, вийде дорожче, пропонованих сьогодні державою 5 тис грн. А по-друге, через таку натуральну дорогу, “молоді мамочки мають відчувати легкий дотик держави”. Адже проєкт “пакунок малюка” – про підтримку і про турботу більше, аніж просто про грошову компенсацію.

Нагадаємо, українські мами повернення “пакунку” теж підтримують.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: