facebook

В Івано-Франківському міському пологовому роблять тести на COVID-19 усім лікарям та вагітним. Вже є перші результати

В Україні, зокрема, на Прикарпатті продовжує збільшуватися кількість хворих на COVID-19.

Станом на сьогодні, в Україні зафіксовано 804 підтверджені випадки захворювання коронавірусною інфекцією, з них 20 – летальні. В Івано-Франківській області офіційно підтверджено 74 випадки захворювання на коронавірус. В Івано-Франківську уже 25 офіційно визнаних референс-лабораторією Центру громадського здоров’я хворих на коронавірус, пишуть Версії .

Пише - джерело.

Міський голова Івано-Франківська, під час прямого включення повідомив, що у міському перинатальному центрі проводять тести на коронавірус усім лікарям та вагітним.

Нагадаємо, що вчора, в однієї вагітної виявили COVID-19. Крім того, напередодні, в пологовому померла вагітна жінка. За словами міського голови, термін вагітності був 35-36 тижнів.

Читайте також:  У франківських лікарнях є 15 важкохворих пацієнтів з коронавірусом

«Впродовж 10 хвилин лікарями-анестезіологами була надана медична допомога вагітній, проведено родорозрішення. Дитина перебуває в реанімації, її стан середньої важкості. На жаль, жінку врятувати не вдалося. Сьогодні, під час проведення розтину лікарі запідозрили пневмонію. А отже є підозра на коронавірусну хворобу. Відібрано матеріал на установлення остаточного діагнозу», – зазначив Руслан Марцінків.

Враховуючи це, у міському клінічному перинатальному центрі проводиться тестування усього медичного персоналу і вагітних швидкими тестами. На даний час вдалося обстежити 46 осіб, у 4 лікарів тести показали слабопозитивні результати. Їх уже відібрано на ПЛР-тести.

Міський голова запевняє, що два дні планують протестувати усіх породіль та медиків, щоб якнайшвидше знати ситуацію.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: