facebook

Лікарні Франківська переповнені хворими з пневмоніями та підозрою на COVID-19, – Бойко

У Франківську впродовж останніх чотирьох тижнів зростає кількість хворих на коронавірусну інфекцію.

Пише - джерело.

Про це повідомила на оперативній нараді у міського голови Франківська начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко.

За її словами, на цей час COVID-19 більш уражені люди середнього віку – від 30 до 60 років. Частіше хворіють жінки.

За минулий тиждень по області підтвердили 350 випадків COVID-19 ПЛР-діагностикою, від часу епідемії діагноз офіційно встановили 2700 прикарпатцям. Померли 2 хворих за минулий тиждень.

По Франківській ОТГ минулого тижня підтвердили COVID-19 у 144 хворих, 2 пацієнтів з Франківська померли, 447 одужали.

Марія Бойко підкреслила, що за минулий тиждень спостерігався найбільший приріст хворих за весь час епідемії – 122 випадки. “Захворюваність у нас не стабілізувалася, є тенденція до зростання”, – додала головна лікарка Франківська.

Кожні 2-3 доби помирають в міських закладах від коронавірусної інфекції, зазначила вона. На сьогодні померли від COVID-19 та ускладнень 44 хворих з Франківська і 10 з інших міст області. Загалом зафіксовано 54 летальні випадки у міських медичних закладах.

“Сьогодні вранці від коронавірусної інфекції помер 62-річний чоловік. Найбільш прикро, що помирають люди, які могли би ще жити”, – каже Бойко.

З 1 червня, відколи відбулося послаблення карантину у Франківську, і дотепер підтвердили 455 випадків COVID-19 – це половина того, що було за попередні 4 місяці, порівнює лікарка.

Читайте також:  У лікарнях продовжують брати гроші з пацієнтів за послуги, які оплачує держава: що робити, якщо змушують платити

На сьогодні в ЦМКЛ Франківська є 200 госпіталізованих із коронавірусом і підозрою, це 80% ліжок. Перша лікарня – 199 пацієнтів, 82% заповнення.

“На жаль, нема кого виписати, пневмонії стали капризніші і каверзніші”, – додала Марія Бойко.

За одну вчорашню добу в ЦМКЛ поступило 40 пацієнтів, 17 з пневмоніями.

Обидві франківські лікарні працюють в ургентному режимі.

В реанімації ЦМКЛ рятують 6 хворих із COVID-19, 44 хворих у цій лікарні наразі на кисневій терапії. У першій лікарні – 7 хворих з коронавірусною інфекцією в реанімації, ще 24 на кисневій терапії.

“За останні 4-5 тижнів маємо постійне зростання кількості госпіталізованих”, – підкреслює Бойко.
Головлікарка Франківська повідомила, що лікарні міста переповнені пацієнтами з коронавірусом, тому госпіталізація проводиться в Обласну клінічну лікарню та Обласну інфекційну лікарню.

“Бачимо, що літо, спека і люди перестають носити маски. Але треба прислухатися до трьох правил, які зараз рекомендовані у світовому масштабі. Уникати закритих приміщень, які погано вентилюються. Уникати людних місць – це ринки, супермаркети тощо. І уникати задушевних розмов – це кафе, бари, ресторани”, – дала настанови франківцям епідеміолог.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: