facebook

Двічі помилилися: Франківка розповіла, як її хворій мамі вже тиждень не можуть зробити тест на коронавірус

Жінка перебуває у важкому стані у лікарні №1 з двосторонньою пневмонією від 10 квітня. Тоді ж у неї взяли забір, аби зробити ПЛР-тест на коронавірус.

Втім, як розповіла у мережі Наталія Малиновська, результатів аналізу досі немає, ніхто не перевірив контактних осіб.

Пише - джерело.

“7 квітня в моєї мами піднялась температура, з’явилось першіння в горлі, слабість, діарея та пропав апетит. На другий день мама зателефонувала до сімейного лікаря – отримала консультування телефоном, що це, МАБУТЬ, кишкова інфекція, отримала припис лікування. Через день стало гірше, мама наполягла, що хоче на прийом, але теж не можна, адже карантин… «Добре, йдіть на рентген завтра»: сказала сімейний лікар. 10 квітня зробили рентген на якому виявили двосторонню пневмонію, на швидкій з-під поліклініки забрали до МКЛ №1(вул. Матейки 34). В лікарні зробили швидкий тест на коронавірус – він негативний. Лікують антибіотиком внутрішньовенно, декілька раз дали дихати киснем, а температура тримається. В понеділок 13 квітня маму перевели до реанімації, а 14 квітня мамі значно гіршає і її приєднали до апарату ШВЛ і тільки тепер взяли тест ПЛР (а як же «У всіх пацієнтів, які поступають до лікарень з пневмоніями беремо тест ПЛР» Брехня? Чи, насправді, не контролюємо ситуацію?). Чекаємо день, чекаємо два… а результату немає. Ми з сестрою почали самі дзвонити в лабораторію за результатами, а виявляється: забір тесту зроблено неправильно… Роблять повторний забір в п’ятницю 16 квітня і знову на суботу кажуть, що неправильно…

Ви розумієте усю жахливість ситуації: людину лікують від коронавірусу (лікування дуже токсичне), а підтвердження діагнозу ПЛР-тестом немає уже 9 днів!!!
Вірусологічна лабораторія на вул. Рєпіна, 6 робить ПЛР дослідження й у вихідні дні. Тобто моїй мамі могли взяти ПЛР-тест при поступленні в лікарню з пневмонією ще 10 квітня. З мамою в контакті був мій тато, сестра та її сім’я і їм також не роблять ніяких тестів на коронавірус, бо в поліклініці №4 та поліклініці №5 кажуть, що ні експрес-тестів немає, ні ПЛР-тести вони не роблять… Хоча вчасна діагностика – це перша запорука боротьби з цим вірусом і його лікування.

Телефонували на гарячу лінію МОЗ України, гарячу лінію по коронавірусу в Івано-Франківську, Управління охорони здоров’я міста Івано-Франківська, де нам повідомили, що ПЛР-тест за наполяганням лікаря може бути готовий за 1-2 дні. Це відсутність організації чи халатність? Сьогодні моя мама в дуже важкому стані, мене переповнює біль і безвихідь… Хоча ми сподіваємося на чудо, яке станеться на свято Воскресіння Христа”, – написала франківка.

Читайте також:  На Прикарпатті мати віддала тяжкохворій донечці частину себе - "Тільки б жила!"

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: