facebook

Китай будує 127-кілометровий підводний тунель: куди його тягнуть і навіщо він потрібний

Складно відшукати людину, яка жодного разу не чула про тунель під Ла-Маншем, що сполучає Великобританію та Францію. На сьогоднішній день він є третім за протяжністю серед підводних тунелів. Його довжина складає 50,5 км. Більший лише японський тунель Сейкан завдовжки 53.9 км і Готардський базисний тунель у Швейцарії завдовжки 57 км. Китай обійде всю трійку рекордсменів, побудувавши підводний шлях довжиною 127 км.

Пише - джерело.

Це буде найбільший тунель.

У Китаї є одна дуже цікава затока. Йдеться про Бохайську затоку, що є частиною Жовтого моря. Глибина у цих місцях досягає 40 м. Цікаве це місце не тільки мальовничими краєвидами, а й тим, що на берегах Бахайської затоки проживає приблизно населення в 4 рази більше за населення України. Там знаходиться місто Тяньцзінь – один з найбільших центрів виробництва. А зовсім неподалік нього лежить столиця країни Пекін.

Та сама затока Жовтого моря.

Живуть і працюють люди вздовж Бохайського узбережжя. У лещата важливу затоку стискають Ляодунський півострів та Шаньдунський півострів, між яким налагоджено поромне сполучення. Щоправда, щоб перебратися з одного берега на інший, доведеться витратити не менше 8 годин. Що насправді не так мало, як може здатися. Якщо піти як усі нормальні герої в обхід, то автомобільними дорогами від Шаньдуня ​​до Ляодуня доведеться проїхати приблизно 1 500 км навколо Бохайської затоки. Власне, тому між двома півостровами китайці і збираються прокласти підводний тунель завдовжки 127 км.

Читайте також:  Президент Італії заявив, що світова війна вже розпочалась

Навколо – не варіант.

Інфраструктурний об’єкт у разі успішного завершення будівництва поєднає міста Далянь Яньтай. Тунель буде залізничним, проте ним зможуть перебиратися й автомобілі. Щоправда, їх будуть вантажити на спеціальні платформи. Швидше за все, таке рішення було прийнято китайськими будівельниками через складності організації вентиляції в довгому тунелі. Автомобілі, на відміну від електричних локомотивів, створюють сильний брудний вихлоп. Але чи є якийсь зиск від такого проєкту? Насправді, вигода колосальна. Прискорення транспортного сполучення між Шаньдунем і Ляодунем дозволить китайцям економити щонайменше 4 млрд. доларів на рік. Таким чином окупиться 127-кілометровий тунель лише за 11 років. Закінчити роботи на об’єкті планують після 2030 року.

Ходити під водою будуть електропоїзди.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: