facebook

Інфраструктурне рішення для «зеленої» мобільності

Зі збільшенням кількості електромобілів виникає інфраструктурне питання щодо виділення окремих місць, які будуть обладнані зарядними пристроями задля створення комфортних умов для власників електромобілів та стимулювати ширше використання екологічно чистих транспортних засобів. Автомобільний транспорт зараз насправді є найбільшим споживачем енергоносіїв та одним із основних забруднювачів повітря, зокрема, у великих містах.

Пише - джерело.

Задля вирішення даної проблематики в місті проводиться реалізація проєкту «Транскордонна зелена транспортна мережа» (CGTN) впроваджується в рамках Програми транскордонного співробітництва ЄІС Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Він має на меті запровадити використання системних рішень у розробці екологічно чистих транспортних систем із низьким рівнем викидів та шуму, заохочення активного користування електричними автомобілями мешканцями міст-партнерів.

Головним бенефіціаром проєкту є Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради у партнерстві з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Тепле Місто» (Україна), м.Бая-Маре (Румунія), м.Ньїредьгаза (Угорщина) та м.Міхаловце (Словаччина).

Читайте також:  Стартував проєкт "52 вікенди на Івано-Франківщині"

Основні активності в рамках проекту:

  • придбання та встановлення 19 зарядних станцій в 4 країнах міст-партнерів;
  • підключення до безкоштовної онлайн-мереж зарядних станцій;
  • проведення 4 міжнародних Форумів сталої мобільності;
  • проведення міжнародного автопробігу;
  • проведення 16 освітніх заходів;
  • промоційні заходи.

Як результат реалізації проекту буде створено мережу зарядних станцій, проведення ряд тренінгів та розроблено пакет промоційних матеріалів для заохочення використання електромобілів.

Проєкт «Транскордонна зелена транспортна мережа» впроваджується в рамках Програми транскордонного співробітництва ЄІС Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, що фінансується Європейським Союзом https://huskroua-cbc.eu/. Відповідальним партнером за реалізацію заходів проекту в м. Івано-Франківську є управління інвестиційної політики виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Цей документ було підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Програми. Зміст цього документа є виключною відповідальністю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради і за жодних обставин не може розглядатися як позиція Керуючого органу / Спільного технічного секретаріату або Європейського Союзу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: