facebook

Коли садити картоплю в Україні 2023 року

оли краще садити картоплю 2023 року в Україні: до Великодня чи після? За якої температури, в які дні за місячним календарем потрібно садити картоплю, щоб отримати максимальний урожай – в матеріалі .

Пише - джерело.

Коли садити картоплю
Основний фактор, на який потрібно звертати увагу при рішенні, коли садити картоплю, – це температура, і навіть не повітря, а ґрунту. Саджати картоплю в Україні потрібно, коли не буде нічних заморозків, а ґрунт прогріється до 8-10° тепла. В останній третині квітня, ймовірно, буде саме така температура, от тоді й найкраще садити картоплю. Звичайно, температура сильно відрізняється в залежності від регіону. В північних областях картоплю можна садити на початку чи в середині травня, в південних – починати в середині квітня. Основне – орієнтуватися на температуру ґрунту.

Читайте також:  Гороскоп на 3 квітня для всіх знаків зодіаку: день, коли всіх супроводжуватиме успіх

Коли краще садити картоплю: до Великодня чи після
Конкретних заборон чи рекомендацій щодо саджання картоплі в Страсний тиждень не має. Головне, це орієнтуватися на температуру, на погодні умови, сприятливі для саджання картоплі. Можна садити картоплю в будь-який день Страсного тижня. Але бажано цю роботу завершити до Страсної п’ятниці.

Сприятливі дні для садіння картоплі за місячним календарем
Картоплю, так само як і інші коренеплоди, краще саджати, коли Місяць спадає. У квітні такими днями, сприятливими для посадки картоплі, є 18, 20, 25, 27 числа, у травні, згідно з місячним календарем, найкраще садити картоплю 3, 5, 6, 12, 19-22, 27, 28 числа.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: