facebook

Катували дітей: вихователькам дитсадка повідомлено про підозру

Виховательки зачиняли дітей у шафі, наступали ногами їм на руки, придушували та застосовували больові прийоми.

Пише - джерело.

У Києві обрали запобіжний захід чотирьом вихователькам приватного корекційного дитсадка за фактом катування малолітніх дітей (ч. 2 ст. 127 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, виховательки столичного приватного дитячого садочка, діючого за нібито методикою АВА-терапії, упродовж тривалого часу вчиняли протиправні дії щодо малолітніх вихованців закладу. Вказані дії супроводжувалися заподіянням дітям сильного фізичного болю та моральних страждань з метою покарати їх за поведінку та невиконання вказівок вихователів.

Після того, як батьки відводили діток з порушеннями фізичного розвитку до закладу, вартість перебування у якому становила від 8 до 15 тисяч гривень, за дверима розпочиналися тортури та знущання. Саме такими «методами» працівниці садочка навчали малолітніх. Через особливості фізичного розвитку вихованці не могли розповісти про катування батькам. За невиконані завдання фігурантки закривали дітей у шафі, наступали ногами на руки, висміювали та ображали дитину в присутності інших дітей, змушували стояти тривалий час у незручному положенні, придушували, застосовували больові прийоми, обмотували скотчем та закривали рот рушником, — зауважує слідчий управління столичної поліції Дмитро Федорко.

Станом на сьогодні слідчі прокуратури вже ідентифікували як потерпілими трьох дітей віком від 5 до 6 років.

За результатами слідчих дій вихователькам вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Під час слідства буде надано оцінку діям керівництва закладу, контролюючих органів та інших установ, котрі надавали дозвільну документацію на функціонування закладу. Підозрюваним загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі. Участь інших працівників установи у знущанні з дітей встановлюється.

Читайте також:  Давали небезпечні завдання: у Рівному підлітка ледь не довели до самогубства

Зауважимо, Всеосвіта завжди підтримує освітян і відстоює їхні права. У даному випадку, коли є кримінальне провадження щодо виховательок дитсадка і відео знущань, не маємо права змовчати. Прикро, що подібним фактом було спаплюжено добре й знакове звання педагога, проте серед українських освітян це виняток. Адже наші вчителі та вихователі вже неодноразово підтверджували своє справжнє покликання любити та виховувати дітей. А під час повномасштабної війни українські освітяни взагалі вчинили подвиг: без будь-яких розпоряджень і наказів організували процес дистанційного навчання, дбаючи та піклуючись за кожного учня.

Але нагадаємо, що існують центри підтримки інклюзивної освіти, де відбувається навчання і підвищення кваліфікації педагогів. Така просвітницька робота сприяє підвищенню толерантності у суспільства до людей з інвалідністю. Педагогічні працівники, які працюють з дітьми з інвалідністю, мають бути навченими зробити навчання максимально комфортним для особливих діток. Адже інклюзивне навчання — це перший крок до того, щоб така дитина стала частиною соціуму й могла розвиватися як особистість.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому путінським режимом Маріуполі на Донеччині в один із коледжів, де вчителі-зрадники отримали російські паспорти, прийшло мобілізаційне розпорядження. Тобто спочатку вчителі-колаборанти вкладали в мізки українським дітям російські наративи, тепер вони зі зброєю в руках воюватимуть проти України на фронті.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: