facebook

Карантин в Україні: у Кабміні готують нові зміни

Кабінет міністр обговорює новий проєкт постанови, яка регулює карантин у період епідемії коронавірусу. Згідно з документом, міністри готуються відмовитися від кольорового зонування і ввести суттєві обмежувальні заходи по суботах і неділях.

Про це повідомило “РБК-Україна” з посиланням на відповідний проєкт, який є в розпорядженні агентства. Відповідно до документу, територію країни більше не ділитимуть на “червону”, “помаранчеву” і “зелену” зони і не прив’язуватимуть до них обмеження.

Пише - джерело.

Замість цього по всій території країни влада планує ввести карантин вихідного дня, години для обслуговування українців віком від 60 років, а також ряд інших обмежень.

Читайте також:  Через просідання грунту франківські тролейбуси частково змінять маршрут

За даними агентства, під забороною будуть відвідування місць тимчасового тримання осіб, пунктів тимчасового перебування іноземців, а також будинків для людей похилого віку та інших інтернатів.

Змушені будуть закритися фітнес-центри і спортзали, які не зможуть обмежити число відвідувачів у залі з розрахунку одна людина на 10 кв. м.

Пропонується скасувати планові госпіталізації в лікарні, крім таких випадків, як ускладнення за вагітності і пологах; допомога онкохворим у спеціалізованих відділеннях; паліативна допомога на стаціонарі; перенесення госпіталізації загрожує життю і здоров’ю пацієнта.

Також уряд планує ввести карантин вихідного дня з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: