facebook

Зміни у держбюджеті 2021: економити будуть на пенсіях та мінімалці

26 листопада Кабінет міністрів затвердив проєкт закону про держбюджет на 2021 рік до 2-го читання. Доходи бюджету збільшили на 21 млрд грн, а видатки зменшили на 12,8 млрд грн.

Кабмін передбачив 6 млрд грн виплат на соціально-економічний розвиток. На 2 млрд грн збільшили видатки на прокуратуру. 1,5 млрд грн виділили на створення сучасної клінічної бази для лікування онкохворих у Національному інституті раку. 1,4 млрд грн – на проєктування аеродрому аеропорту “Дніпропетровськ”, розповідає Мінфін.

Пише - джерело.

Найбільшу економію Кабмін планує забезпечити за рахунок пенсій. Частина пенсійних виплат прив’язана саме до мінімальної заробітної плати. Перенесення підвищення мінімалки до 6500 грн на 1 грудня 2021 року, допоможе зекономити 8,5 млрд грн.

Читайте також:  Через коронавірус у храмах Франції змінили обряд причастя

Також скоротили видатки на освіту місцевим бюджетам на 2,3 млрд грн. На 4,9 млрд грн планується зменшити видатки на Державний фонд регіонального розвитку.

В Уряді запропонували повернути граничний розмір надання державних гарантій. Встановити цю “стелю” планують на рівні 88,7 млрд грн.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: