facebook

Історик показав архівне фото дівчат з Прикарпаття

Микола Бандрівський, український історик, показав архівну фотографію дівчаток з села Черче біля Рогатина на Івано-Франківщині, зроблену у 1938 року.

Пише - джерело.

Він поділився історією світлини зі своєю авдиторією.

Історик показав архівне фото дівчат з Прикарпаття

На світлині, якій маже 90 років, можна побачити гурт гарно вбраних дівчат зі села Черче біля Рогатина на теперішній Івано-Франківщині. Дане фото підписане, що це 1938 рік і виставлене сьогодні на сторінці Robert Erik.

П’ятеро з тих дівчаток взуті, а одна – боса. Босеньке дівча серед них, мабуть, найстарше. А, які парадні строї на тих маленьких черчененянках.

Крайня ліворуч дівчинка, яка щось тримає у руці, не має вишитої запаски і такого імпровізованого киптарика, як інші діти на цьому фото, що стоять поруч. Та й сорочка у неї прикрашена цілком іншим декором. Але усіх їх, які стали до знимки, об’єднує, що вони мають пов’язані на головах такі ж вишиті хустини.

Читайте також:  На Франківщині у школах і садках викладатимуть християнську етику - курсом і в гуртках

З якого приводу дівчата були так гарно одягнені невідомо. Ця світлина із далекого 1938 року дає можливість на хвильку зазирнути у наше галицьке село за рік перед початком Другої Світової війни.

The post Історик показав архівне фото дівчат з Прикарпаття appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: