facebook

Харчові звички, які руйнують ваш організм – дослідження

Цукерки, десерти, смажена їжа, підсолоджені напої та закуски, які містять калорії з невеликою харчовою користю – той тип продуктів, що можуть мати негативний вплив на організм.

Пише - джерело.

Вибираючи продукти для підтримки свого організму, зосередьтеся на дієті, багатій на фрукти та овочі, мінімально оброблені цільні зерна, нежирні білки та рослинні жири. Щоб ваші харчові звички мали позитивний вплив на організм, також контролюйте порції, намагайтеся не лягати відразу після їжі та переконайтеся, що кожний перекус містить вітаміни, а не лише калорії.

Харчові звички можуть руйнувати ваш організм. Читайте далі, щоб дізнатися більше про це.

Ви споживаєте забагато цукру
Для початку давайте розрізнимо види цукру. Цукор, який природним чином міститься у фруктах і молочних продуктах, тут не винен. Однак додавання цукру в їжу та напої для посилення солодкості може завдати шкоди вашому організму.

Дослідження показують, що додавання цукру, а особливо підсолоджені напої, такі як газована вода та сік, пов’язані зі збільшенням ваги та підвищеним ризиком діабету 2 типу, серцево-судинних захворювань і деяких форм раку. Американська кардіологічна асоціація рекомендує чоловікам споживати менше 36 грамів цукру на день, а жінкам – менше 25 грамів.

Читайте також:  Найкорисніші солодощі, які захищають печінку, щитоподібну залозу та знижують рівень холестерину

Якщо ви споживаєте більше, замініть цукор стевією і зменшіть порції.

Занадто великі порції
Якщо ви коли-небудь відчували нетравлення, гази або здуття живота після їжі, це могло бути через її кількість. Ці симптоми також можуть бути пов’язані з певними продуктами, що ви їли, але не варто недооцінювати важливість розмір порцій.

Згідно з дослідженнями, симптоми як верхніх, так і нижніх відділів шлунково-кишкового тракту можуть виникнути внаслідок занадто швидкого споживання їжі. Ба більше, вживання великих порцій одночасно може сприяти споживанню надлишкових калорій, що може призвести до ожиріння. Щоб уникнути цих ускладнень, намагайтеся приділяти їжі принаймні 15-20 хвилин. Уповільнення темпу прийому їжі дає травній системі час, щоб надіслати сигнали про ситість до вашого мозку.

Пізні вечері
Дослідження свідчать про те, що їсти потрібно від 7 ранку до 19.00 вечора. Це сприяє здоров’ю.

Рання вечеря може зменшити симптоми рефлюксу. Крім того, їжа вночі пов’язана з переїданням, ще однією звичкою, яка може бути шкідливою для вашого організму. Намагайтеся не їсти протягом двох годин до сну.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: