facebook

Гірським рятувальникам передали унікальні снігоболотоходи

втопарк гірських рятувальників ДСНС поповнився новою унікальною технікою – снігоболотоходами “Богун”. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС України, передає УНН.

Пише - джерело.

Гірським рятувальникам передали десять снігоболотоходів “Богун” українського виробництва, а також спеціальне обладнання і спорядження, на Львівщині.

Огляд спорядження та демонстрація роботи снігоболотоходів “Богун” в умовах, максимально наближених до реальних, відбулася на навчальному полігоні 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України у місті Дрогобич.

Як вказано, особливість снігоболотоходів “Богун” – їх висока прохідність, яка дозволяє долати водні перешкоди та важко доступні місця у гірській місцевості. Ці автомобілі, загальною вартістю майже 29 мільйонів гривень, мають змогу пересуватися по будь-яким типам ґрунтів та водневим перешкодам. Швидкість пересування по твердим поверхням дорівнює 40 км/г, а швидкість долання водних перешкод дорівнює 6 км/г.

Читайте також:  Треба готуватися до всього: академік розповів, коли в Україні буде пік заражень COVID-19

Голова ДСНС Микола Чечоткін під час урочистої церемонії передачі техніки вказав, що вона буде передана підрозділам Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, а також Одеської та Чернігівської областей.

Він також зазначив, що з цього року вперше розпочато підготовку за професією “рятувальник гірський” у новоствореному навчальному підрозділі у місті Дрогобич.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: