facebook

Борис Джонсон оголосив про надання 54 млн фунтів військової допомоги Україні

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Києва на День Незалежності оголосив про виділення Україні нового пакету військової допомоги у розмірі 54 млн фунтів стерлінгів (63,5 млн доларів).

Пише - джерело.


Про це йдеться на сайті британського уряду.

Новий пакет військової допомоги доповнює підготовку Великою Британією транспортних засобів для пошуку мін у водах біля свого узбережжя. Найближчими тижнями український персонал навчать їх використовувати у водах Великої Британії.

До військової допомоги входять безпілотні системи спостереження та протитанкові боєприпаси. Це, зокрема, 850 ручних мікродронів Black Hornet, які спеціально розроблені для використання в містах і селах і призначені для виявлення сил супротивника, що наближаються.

Читайте також:  Пенсія є, а прав немає: названо категорії, які в 2024 році можуть втратити посвідчення водія

“Військовослужбовців можна навчити керувати безпілотними літальними апаратами менше за мобільний телефон менш ніж за 20 хвилин. Кожен дрон передає відео в реальному часі та нерухомі зображення, щоб наземні сили могли безпечно захищати міські території “, – пояснюють у британському уряді.

“Сьогоднішній пакет підтримки надасть хоробрим та стійким Збройним силам України ще один приріст у можливості, дозволяючи їм продовжувати відштовхувати російські сили та боротися за свою свободу”, – заявив Джонсон.

Як зазначають у британському уряді, Великобританія виділила понад 2,3 млрд фунтів стерлінгів військової та фінансової допомоги Україні з початку вторгнення у лютому 2022 року.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: