facebook

Екстремально, ризиковано, та неймовірно красиво! Що нам відомо про Downhill на Вовчинецькому пагорбі?

Велосипедне життя Івано-Франківська вже давно не обмежується велодоріжками в місті. Екстремальний велоспорт набирає все більше прихильників серед молоді та активного населення. Охочі навмисне шукають “дикі” місця для облаштування велотрас швидкісного спуску із численними перешкодами, ямами, контрнахилами та трамплінами. Усе має бути створено так, щоб під час катання вас тримало на швидкості.

Пише - джерело.

Саме слово “downhill’’ походить від англ. “Down та hill” і означає “вниз з гори”. Саме для такого виду спорту ідеально підходить Вовчинецький пагорб, який через невисокі гори, похилі схили та плоску поверхню має чудові показники для розвитку велоспорту.
У міському лісі, який розташований на Вовчинецькому пагорбі, регулярно проводяться змагання зі швидкісного спуску для спортсменів-аматорів. Організатори змагань та самі спортсмени власними силами та за власний кошт облаштовують та підтримують траси для проведення змагань. Даний захід спрямований на популяризацію екстремального велоспорту не лише в місті Івано-Франківськ, але й в сусідніх областях, оскільки в змаганнях беруть участь гості з Львівської та Закарпатської областей.

Читайте також:  Марцінків провів "Чорну п'ятницю" в Опришівцях та "зірвав" урок у школі

Розвиток екстремальних видів спорту потрібен місту, він загартовує характер, допомагає розвинути впевненість у собі та виплеснути негативні емоції, перебороти багато страхів. Для когось даунхіл це дорослий професійних спорт, а для когось молодіжне захоплення. У будь якому випадку кожному потрібне місце, де можна просто кататися у своє задоволення, чи вдосконалюватися, рости як спортсмени та прагнути до нових вершин і нових перемог.

На даний момент в місті відбувається реалізація проєкту «Управління і використання міських лісів як природної спадщини в містах Дунайського регіону» в рамках Дунайської Транснаціональної Програми, що фінансується з фондів ЄС (ЄФРР та ІПВ та ЄІС). Downhill спільнота є одним з визначених ключових стейкхолдерів даної території. Задля забезпечення необхідних умов розвитку даного руху та популяризації дотримання здорового способу життя проєктом передбачено облаштування рекреаційної зони, яка буде пристосована саме до потреб велосипедистів.

Автор: Т.Кобець

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: