facebook

Дослідниця заявила, що виявила справжній код да Вінчі: де він захований

Художник ймовірно, розрахував дату кінця світу і заховав підказки щодо неї у своїй знаменитій фресці “Тайна вечеря”.

Пише - джерело.

Ватиканська дослідниця Сфорца Галіція заявила, що код да Вінчі дійсно існує, хоча він відрізняється від того, який популяризував Ден Брау. З її слів, в знаменитій картині “Тайна вечеря” заховані підказки, що нагадують пасхальне яйце для прихильників апокаліпсиса.

Про це пише IFLScience.

Галіція дійшла такого висновку, проаналізувавши картину “Тайна вечеря”. Її створили за оригінальними ескізами да Вінчі, подарованими Людовіку XIII Французькому. Вона переконана, що підказки заховані у вікні над Христом. Однак, окрім цих тверджень, існує мінімальний суттєвий матеріал, доступний для аналізу.

Галіція вважає, що да Вінчі передбачив, що кінець світу почнеться 21 березня 4006 року, а приховав своє послання аби вберегти себе від гніву.

Наприкінці свого життя да Вінчі дійсно виявляв інтерес до апокаліптичних подій, про що свідчать його численні зображення сцен катаклізмів. Ці сцени зображують потоки вогню, що спускаються з неба, та киплячі моря, супроводжувані нотатками, в яких обговорюється поява хмар.

На сайті Королівського колекційного фонду пояснюється, що в останні роки життя да Вінчі неодноразово досліджував тему катастрофічного шторму, що поглинає ландшафт, як у своїх малюнках, так і в письмових роботах.

Читайте також:  Позбуваємося неприємного запаху з каналізації без хімії: п'ять способів

Раніше стало відомо, що дослідники нарешті поставили крапку в суперечках, що виникали протягом багатьох років навколо загадкової фігури на портреті “Джоконда” та приналежності далекого заднього фону.

Довідка:
Леонардо да Вінчі – один з найвідоміших скульпторів, архітекторів, художників, учених, винахідників епохи Відродження. Да Вінчі зображав Мадонну й малював портрети. Деякі картини він десятиліттями зберігав у майстерні й допрацьовував знову й знову. Найвідоміша картина “Мона Ліза”, яку сьогодні можна побачити в паризькому Луврі, роками подорожувала з митцем.

Майстер, до речі, залишив і не так вже багато картин – понад десяток живописних робіт сьогодні впевнено приписують авторству Леонардо. Водночас існує багато досліджень да Вінчі з анатомії, ескізів, текстів, написаних дзеркальним шрифтом, і проєктів, які не мають мистецької цінності, як летючі пристрої або водолазне спорядження. Да Вінчі малював конструкції мостів і спланував ціле місто. Попри це, більшість його ідей так і не були втіленими.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: