facebook

До уваги прикарпатців: в дитсадках не мають права вимагати довідки з роботи батьків і відмову від претензій у випадку хвороби дитини, – Степанов

Відновлення роботи комунальних та приватних дитсадків супроводжується низкою непорозумінь.

Батьки не мають самостійно закуповувати необхідні для роботи дитсадків в умовах карантину засоби індивідуального захисту (ЗІЗ), а також санітайзери і термометри, сказав Інтерфакс міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Закупівлі засобів індивідуального захисту для співробітників, антисептиків, масок і інших засобів, які застосовуються в дитячих садках, згідно з рекомендаціями МОЗ у зв’язку з карантинними обмеженнями, мають робити лише власники цього закладу. Ніде не передбачено, щоб батьки самі це закуповували. Згідно із законодавством це повинні робити власники”,
– сказав Степанов на брифінгу в неділю.

Пише - джерело.

Міністр також зазначив, що вимоги до батьків з боку адміністрацій деяких дитячих садків “надавати довідки з роботи і підписувати папери, що батьки не матимуть претензії, якщо дитина захворіє на Covid-19 в дитсадку” є незаконними.

Читайте також:  Медична допомога при пологах може подорожчати втричі

ЗМІ писали, що у Франківську в дитсадки візьмуть першочергово тих дітей, батьки яких працюють

“Щодо довідок і підписання якихось паперів, це така цілковита самодіяльність керівництва садка, яка не передбачена жодним нормативним актом в Україні. Я вважаю, що в таких випадках потрібно скаржитися власнику садка – органам місцевої влади або приватному власнику”, – пояснив Степанов.

Як повідомлялося, з 25 травня було дозволено роботу дошкільних освітніх закладів. Для відновлення роботи після карантину вони матимуть виконувати низку приписів, зокрема проводити регулярний температурний скринінг співробітникам і дітям, посилено дезінфікувати приміщення. Також заборонено користуватися багаторазовими рушниками та м’якими іграшками, слід обмежити контакт між дітьми з різних груп.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: