facebook

Дітям до двох років небезпечно носити маски

Фізична дистанція та часте миття рук – найкращі способи захисту від Covid-19.

Пише - джерело.

Складно уявити, як непосидючий малюк 3-4 років сумлінно одягає захисну маску на обличчя та ходить в ній стільки часу, скільки вимагається. Діти взагалі не дуже охочі до дотримання правил. Ще й таких незручних і для них незрозумілих. Чи треба змушувати дитину носити маску, чи всім дітям вони потрібні та за яких умов ними користуватися не слід — давайте розбиратися. Нам у пригоді стане Американська академія педіатрії.

Перед тим, як читати пост, зверніть увагу: фізична дистанція та часте миття рук все ще є найкращими способами захисту своєї родини від Covid-19. Маска працює лише в комплексі з цими заходами.

Діти, які хворіють: мають температуру, кашель, нежить, діарею або блювання не повинні виходити з дому, навіть у масці. Зверніться до лікаря, якщо ваша дитина має один із цих симптомів.

А тепер до масок.

Наразі можна зустріти багато порад носити саме тканинні маски. Їх рекомендують носити в громадських місцях пересічним людям. І також здоровим дітям

Це необхідно, щоби зарезервувати необхідну кількість хірургічних масок і респіраторів №95 — для тих, людей, котрі на передовій боротьби з Covid-19. Передусім це медичні працівники. А також люди, які працюють у громадських місцях та мають підвищений ризик інфікуватися вірусом SARS-CoV-2.

Маски із тканини не є рівноцінними замінниками засобам індивідуального захисту, бо вони не захищають власника від небезпеки інфікуватися. Вони захищають власника від ризику інфікувати інших

Маски із тканини не є рівноцінними замінниками засобам індивідуального захисту, бо вони не захищають власника від небезпеки інфікуватися. Вони захищають власника від ризику інфікувати інших. Це важливо розуміти. Однак, у громадських місцях, тканинні маски все ж знижують ймовірність передачі вірусу.

ВООЗ радить носити маски з тканини у громадських місцях людям, які не є в групі ризику захворіти на Covid-19 та отримати тяжкі ускладнення. Якщо ви носите маску із тканини, вона має бути як мінімум з трьох шарів різних матеріалів: бавовна зі сторони, яка торкається обличчя, поліпропілен в середині та поліестер ззовні. Або схожі за властивостями матеріали.

Хірургічні маски зазвичай великі для дітлахів. А от серед тканинних можна підібрати відповідний розмір. Коли одягаєте на дитину маску, зверніть увагу, чи вона повністю прикриває носа та рота. А ще — чи не утворюються по краях отвори. Адже маска працює лише в тому випадку, коли щільно прилягає до обличчя з усіх боків.

Важливо. Дітям до двох років не можна носити жодні маски. Це небезпечно. Тканинні маски не підходять для дітей, які хворіють на серйозні хронічні хвороби або мають ослаблену імунну систему. У таких випадках рекомендується респіратор N95.

Тканинні маски не підходять для дітей, які хворіють на серйозні хронічні хвороби або мають ослаблену імунну систему

Здоровим дітям старшим від 2 років одягайте маски в місцях, де неможливо дотримуватися безпечної фізичної дистанції в 1,5-2 метри. Наприклад, коли їдете на метро або заходите разом у продуктовий магазин.

Читайте також:  На Харківщини троє дівчат зірвали дорожній знак заради відео в TikTok

Але якщо ваша дитина, одягаючи маску, торкається обличчя ще частіше, ніж коли її не носить; постійно знімає та одягає брудними руками; в неї маска постійно спадає чи просто без діла бовтається на одному вусі — це не найкраще рішення. Краще зніміть маску та відійдіть на безпечну соціальну дистанцію від інших людей, поки дитина звикає до нового аксесуару.

Як заохотити дитину носити маску:

– Одягніть маску перед дзеркалом та разом обговоріть, як ви виглядаєте і для чого це потрібно.

– Намалюйте на ній веселі малюнки.

– Покажіть приклади інших дітей в масках.

– Намалюйте маску улюбленому персонажу дитини з книги чи мультфільмів.

– Можна одягати маску на короткий час вдома, щоби дитина потроху звикала.

Де маску можна не носити:

1. Вдома точно можна не одягати. Якщо вдома лише ваша сім’я, всі здорові і ніхто не контактував з інфікованими Covid-19. Якщо хтось із членів сім’ї має симптоми хвороби — одягніть маску на нього.

2. Коли діти гуляють на вулиці й поруч немає інших людей. Тільки попередьте дитину, що не треба нічого торкатися — ані лавочок, ані фонтанів з водою, ані гойдалок і решти речей на дитячих майданчиках. Почитайте більше про те, як організувати безпечні прогулянки з дітьми в час пандемії.

Не одягайте на дитину маску в басейні чи на пляжі

3. Не одягайте на дитину маску в басейні чи на пляжі. Якщо маска намокне — буде складно дихати. Це особливо небезпечно під час плавання.

4. Якщо дитина активно грається, наприклад, бігає, маска може заважати дихати також. У таких випадках краще перенести гру на свіже повітря та зняти маску.

Не забувайте, що маски для обличчя працюють лише тоді, коли ви їх одягаєте та знімаєте правильно. Будьте гарним прикладом для своїх дітей! Зокрема — не спускаєте маску нижче носа або на підборіддя. А ще — часто мийте руки з милом або обробляйте їх антисептиком, не торкайтеся обличчя та дотримуйтеся безпечної соціальної дистанції.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: