facebook

“Діти гралися, як раптом земля під ногами провалилась”: що розповіли про загибель 8-річної дівчинки

На Харківщині поховали 8-річну Валерію із Золочева, яка напередодні загинула під завалом піску в кар’єрі.

Нещастя трапилося, коли двоє братів із дітьми виїхали до ставка біля кар’єру на відпочинок. Поки батьки рибалили, діти бавились на галявині. Поліцейські кажуть, що діти ходили по самому краю кар’єра. Як раптом земля під ногами провалилась і всі троє пішли до низу. Вже там їх накрило горою піску, але найстарша дівчинка ще встигла покликати на допомогу.

Пише - джерело.

Чоловіки кинулися розгрібати руками завали. Водночас дзвонили у “швидку”. На допомогу прибіг місцевий чоловік, який неподалік випасав корів. 5-річного Олександра та 9-річну Катерину дістали швидко. А от Валерію шукали 20 хвилин, повідомляє ТСН.

Але дівчинку відкопали вже непритомну та бездиханну. Півтори години медики намагались запустити її серце, але марно.

Читайте також:  В Україні з 1 лютого істотно збільшили важливі виплати: кому додадуть і скільки

“Синдром здавлення і, звичайно, нестача кисню певний проміжок часу. Ми зробили все можливе і неможливе”, – каже директор центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта.

Батько загиблої дівчинки – далекобійник, саме повернувся з рейсу. Мати – медсестра. У них залишився син – він 9-класник.

Злощасний кар’єр, розповідають місцеві, почали розробляти ще за радянських часів. Відтоді вже кілька десятиліть він занедбаний. Тутешні чиновники підтверджують, що кар’єр – дійсно нічий, на жодному балансі не перебуває. Скільки таких у районі і яку таять небезпеку – і гадки не мають.

“Будемо вирішувати питання щодо цього кар’єру та всіх інших кар’єрів”, – каже керівник Золочівської РДА Тамаз Гамбарашвілі.

Поліція розслідує справу, як нещасний випадок. Із врятованими дітьми працюють психологи.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: