facebook

Чи може різко змінитися перебіг російсько-української війни: про «чорних лебедів» і не тільки

Чи може різко змінитися перебіг російсько-української війни: про «чорних лебедів» і не тільки

Пише - джерело.

Експерти пояснили, як швидко впаде в росії путінський режим і що цьому сприятиме
Чи варто розраховувати на те, що “чорні лебеді” (непрогнозовані події, що глобально впливають на те, що відбувається) всередині України, росії, з боку інших країн, сприяють тому, щоб російсько-українська війна завершилася якнайшвидше (зрозуміло – поразкою агресора)?

Перемога України неминуча, але потрібен час

Політолог Кирило Сазонов вважає, що існують лише два не дуже ймовірні сценарії “чорних лебедів”, внаслідок яких Росія може швидко згорнути агресію в Україні.

“Перший – усунення Володимира Путіна від управління країною внаслідок палацового перевороту чи удару канделябром.

Другий – пряме вторгнення до, наприклад, Китаю чи когось за підтримки цієї країни. Тоді Кремль терміново змінить усі свої стратегічні плани”, – пояснює політолог. Але перший і другий варіанти – це чистої води казино. Шанси невеликі, зазначає Кирило Сазонов.

“Отже, – резюмує він, – виходимо з розвитку подій. А саме – перемога України неминуча, але вимагатиме від двох до шести місяців”.

Падіння РФ — це буде колективний результат кількох компонентів

Директор Центру міжнародної безпеки Валерій Кравченко не вважає, що слід розраховувати на якусь екстраординарну ситуацію, яка раптом переламає перебіг подій. Коли, умовно кажучи, одного дня росіяни прозріють.

“Це процес, який триватиме певний час. Ми сподівалися в перші дні війни, що все буде швидше. Що в рф хтось отруїть Путіна у його бункері – і все завершиться. Але процес, який запущений, схоже, довготривалий. І падіння рф не трапиться раптом. Лише як колективний результат усіх компонентів: стійкості українців (і армії, і влади, і всього народу), нищівних санкцій, виходу з росії практично всіх зарубіжних компаній, тотального заморожування та арешту російських активів за кордоном, припинення співпраці з країною-агресором усього світу”, – пояснює експерт.

Читайте також:  Якою має бути зарплата, щоб українці не їхали на заробітки

Все це в комплексі, впевнений він, призведе до неймовірних економічних втрат у самій рф, до падіння довіри до путінської влади і підгодованих олігархів, і всього народу.

“Кожен такий олігарх має якщо не свої ЗМІ (ті всі під контролем ФСБ), то якихось блогерів, які працюють у його інтересах. І чим більше ті вкидатимуть меседжі, які множать невдоволення “лінією партії”, тим ближче буде падіння цього режиму. До повстання мас, кривавого бунту поки що далеко. Але все це стає ближче із зубожінням населення, яке погіршиться у зв’язку з ефектом санкцій та припиненням роботи в рф міжнародних компаній, – прогнозує Валерій Кравченко. – Ну, а наш головний “чорний лебідь” для агресора – це сильний опір, який в Україні зустріли окупанти. Опір усіх і вся. І ЗСУ, і територіальної оборони, і дипломатії, і звичайних громадян, які виходять на протести у тимчасово захоплених містах проти озброєних російських головорізів”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: