facebook

Чому зникає мобільний зв’язок після відключення світла: українцям розповіли, що сталося

Українцям повідомили, звідки проблеми із зв’язком

Пише - джерело.

Через те, що російські терористи продовжують знищувати критичну інфраструктуру України своїми ракетами, проблеми з електропостачанням нікуди не поділися. Також українці помітили, що після відключення від світла майже одразу ж виникають проблеми зі зв’язком. Через це регулятор пояснив, чому мобільний зв’язок поступово зникає після вимкнення світла.

Відповідну інформацію надали на порталі «censor»

Національна комісія з державного регулювання у сферах електронних комунікацій спеціально вирушила до соціальної мережі, щоб розповісти українцям, чому виникають проблеми зі зв’язком під час відключень від світла.

“Устаткування, з якого складається базова станція мобільного зв’язку, не працює без електрики. Коли електрика вимикається, сигнал слабшає, а потім взагалі зникає. Це стосується як Інтернету, так і зв’язку”, – розповіли українцям представники Національної комісії.

Читайте також:  Прикордонники та медики мірятимуть температуру у всіх, хто перетинає кордон України

Також повідомляється, що після відключення електропостачання базові станції починають працювати від альтернативного живлення. Однак це альтернативне живлення може постачати станції лише до 5 годин.

«Суттєве навантаження на мережу зменшує термін автономної роботи. Зокрема, для забезпечення мобільного інтернету стандарту 4G базові станції використовують більше електроенергії. Тому під час блекаутів мобільні оператори відключають частину обладнання (наприклад, окремі частотні діапазони чи стандарти), щоб надавати пріоритет голосовим послугам зв’язку», – продовжили у комісії.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: