facebook

Чому важливо регулярно проходити аналізи в медичній лабораторії?

Профілактичний медичний огляд — не просто формальність, яку вимагають на роботі або на навчанні. Регулярне обстеження здоров’я допомагає контролювати стан організму та своєчасно визначати хвороби, які поки що ніяк не проявляються. На щастя, тепер не потрібно годинами сидіти у чергах в поліклініці, щоб здати кілька аналізів. У сучасній медичній лабораторії Гемо Медика можна швидко та зручно зробити будь-які лабораторні дослідження та отримати результат через 1 робочий день в електронному форматі.

Пише - джерело.

LzTQ_ZKsgkVKIPhBzbwNlkYluR2S4ZeA4I14QZk56bD84tIhWz3G0kbu2Xv32Am6W-kk8Y3fnN0UAI2CvQigLj2AOJrSXS79QjCc9jbCLXLT3TDI_nr99bETh1KZvX9bkLENbenGV3AU5wze_Vf_kMU

Яка роль регулярних аналізів у збереженні здоров’я?

Більшість людей згадує про своє здоров’я лише тоді, коли самопочуття погіршується, і доводиться йти до лікаря. Однак багатьох проблем можна уникнути, якщо піклуватись про себе та свій організм постійно, не чекаючи тривожних сигналів. Регулярна здача базових аналізів дозволяє:

  • виявити хворобу на доклінічній стадії, коли порушення здоров’я мінімальні та успішно лікуються;
  • зменшити ризик ускладнень, які зазвичай з’являються на запущених стадіях захворювань;
  • контролювати стан організму, вчасно виявляти та усувати фактори ризику;
  • відчувати впевненість та спокій за своє здоров’я;
  • економити кошти на лікування.

Лікарі рекомендують здавати базовий комплекс аналізів 1 раз на рік — цього буде достатньо для людей без хронічних хвороб. Якщо ж у пацієнта є захворювання, то частота диспансеризації призначається індивідуально.

_8k479dL8eYK1RPIco2m3i-p9ybFNdbiCVQNviogpLf3W002Bq3SMksUm4N-sJyhj6RQgSoG3TIZXPIY-m1YB5jGA8bQNxqjPjx99hCNEHnB3PvLIgyDhIs8EMn3S9BXs9DS_qd4dwdNUjh2bvjhHwA

Які переваги регулярного проходження аналізів в приватній медичній лабораторії?

Постійна зайнятість на роботі, купа домашніх справ, бажання мати час на відпочинок та спілкування з рідними — у цій круговерті дуже важко знайти вільні години для візиту до лабораторії. Ситуація ускладнюється тим, що кабінети для забору біоматеріалу у державних поліклініках працюють за незручним графіком, а перед їх відвідуванням потрібно звернутися до лікаря за направленням.

Система приватних медичних лабораторій https://hemomedika.com.ua/ — діагностика нового рівня, яка поєднує якість виконання досліджень та турботу про комфорт пацієнтів. Аналізи можна здати у будь-який день, зокрема у вихідні, і вибрати зручний час для відвідування, щоб не стояти у чергах. Отримання результатів автоматизоване завдяки сайту та застосунку для смартфона, щоб пацієнт мав доступ 24/7 до показників свого здоров’я.

Читайте також:  Повелитель свиней Путін зганьбився на весь світ, правда очі ріже: "Ось, що у них під масками"

Які основні показники здоров’я можуть бути виявлені за допомогою аналізів?

Перелік профілактичних аналізів залежить від віку, статі, спадковості, наявності хронічних захворювань чи особливих факторів ризику. Найчастіше для планового обстеження використовуються такі дослідження:

  • Клінічний аналіз крові — дозволяє оцінити загальний стан організму, виявити анемію, гостре чи хронічне запалення, порушення імунітету, алергічні реакції.
  • Загальний аналіз сечі — показує стан сечовидільної системи, наявність запальних процесів у нирках та сечовивідних шляхах, концентраційну функцію нирок.
  • Аналіз на глюкозу крові — дозволяє швидко оцінити стан вуглеводного обміну, виявити ознаки цукрового діабету та метаболічного синдрому.
  • Біохімічний аналіз крові — використовується для оцінки функціонального стану печінки та нирок, показників білкового та ліпідного обміну, рівня основних електролітів.

Qk15FBq9fOgafT9RNMVxecA8xyFKO-9C7QjIMBvyd93X1tKyYYrGS9KkJJri54x7o3mWoTicT3RTPrTwT5Fjy2Y_ODrp_4NlkEULRT98McDABYLamKECoe4E2-pMLSFJptg4IRgZwWoQSepXrsCjzeM

За потреби у план профілактичного огляду додають дослідження на онкомаркери, тиреотропний гормон та інші види гормонів, вітамін D. Пацієнтам, що мають хронічні соматичні хвороби, призначається окрема програма діагностики для контролю за динамікою патологічного процесу.

Варто пам’ятати, що аналізи — це лише один з інструментів обстеження здоров’я, тому відхилення у результатах не є підставою для постановки діагнозу. Якщо показники виходять за межі норми, слід проконсультуватися з особистим лікарем.

Які наслідки може мати ігнорування регулярних аналізів для здоров’я?

Розвиток хронічних хвороб від перших патологічних змін в організмі до появи типових клінічних симптомів зазвичай триває багато місяців або років. Наприклад, атеросклероз може уражати судини впродовж 10-15 років без явних ознак, а потім проявити себе загрозливим станом — гострим коронарним синдромом. Хронічна хвороба нирок викликає симптоми при зменшенні функції органа до 30% від норми. Саме тому відмова від планових обстежень підвищує ризик розвитку тяжких і ускладнених форм захворювань, які суттєво знижують якість життя.

Профілактичний медогляд та здача базових аналізів — найкраща інвестиція у своє здоров’я, активність та гарне самопочуття. У приватних медлабораторіях таке обстеження можна зробити швидко, недорого та з гарантією достовірності результатів.

Реклама

The post Чому важливо регулярно проходити аналізи в медичній лабораторії? appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: