facebook

Багатодітні сім’ї українців отримають 102 млн доларів від ЮНІСЕФ

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ надає українцям грошову допомогу під час війни. У прес-службі Міністерства соціальної політики України повідомили, що наші співвітчизники отримають від організації ще 102 млн доларів.

Пише - джерело.

У відомстві наголосили, що ЮНІСЕФ та Мінсоцполітики об’єднало спільне бажання повернути українським дітям радість свят. Вони докладають зусиль для підтримки вразливих сімей у різдвяно-новорічний період. ЮНІСЕФ у рамках Меморандуму про співпрацю надає допомогу для 123 тисяч багатодітних сімей України. Її отримають майже півмільйона людей.

У списку одержувачів фінансової допомоги сім’ї з чотирма та більше дітьми. Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович повідомила, що йдеться також про сім’ї, в яких виховується дитина чи діти з інвалідністю. Для них передбачені гроші, щоб пережити складний зимовий період.

“Ми вдячні Дитячому фонду ООН та продовжуємо нашу спільну роботу з підтримки сімей”, – наголосила чиновниця.

Глава представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін висловив сподівання, що виплати та подарунки стануть у нагоді до свят і подарують надію маленьким українцям, які протягом останніх 10 місяців практично щодня страждали від війни.

Читайте також:  "Мама все вирішить": з’явилась реакція дівчат, які розгромили орендовану квартиру під Одесою (відео)

Шахін вважає, що додаткові кошти дозволять сім’ям купити найнеобхідніші речі. До східного регіону України направлять 70 тисяч шкільних портфелів із канцелярськими товарами, приладдям для навчання та творчості. Їх планують роздавати на борту потягу Укрзалізниці.

“Це наш спосіб допомогти дітям, які постраждали від війни, вчитися і розвиватися, а також розважатися, що дуже важливо для їхнього психічного здоров’я. Ми сподіваємося, що хоча б на ці святкові дні ми зможемо повернути сім’ї до нормального життя за всієї ненормальності ситуації”, – висловився представник ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, Дитячий фонд ООН розпочав гуманітарну програму грошової допомоги 31 березня. Вона фінансується Центральним фондом реагування на НС ООН, Євросоюзом, урядами Німеччини, Великобританії, Болгарії, Іспанії, Швеції, Італії та гуманітарними ресурсами ЮНІСЕФ. Станом на 30 листопада грошову допомогу на загальну суму 191 млн доларів отримали 196 435 українських сімей з дітьми.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: