facebook

Амністія для іноземців: в Італії вдалось легалізуватись рекордно малій кількості українців

Навесні 2020 року уряд Італії ввів спрощену процедуру амністії для нелегальних працівників з-за кордону. Згідно з задумом, це мало допомогти вивести країну з коронавірусної кризи та зменшити галузь тіньової економіки.

Пише - джерело.

Документи нелегальні працівники могли подавати з 1 червня до 15 серпня, і всього було надіслано 207 542 запити. Однак станом на сьогодні лише близько 11 000 (5%) отримали офіційні дозволи на роботу та проживання в Італії.

Про ініціативу італійського уряду
Амністію та легалізацію могли отримати іноземні працівники у галузі сільського господарства, рибальства, догляду за людьми та домашньої роботи (садівники, сантехніки, кухарі, покоївки тощо).

Найбільша кількість заяв надійшла від домашніх працівників та доглядальників, склавши 85% від загальної кількості. За національністю таких трудових мігрантів в Італії лідирують українці.

Читайте також:  Конгресмени в США запропонували оголосити Україну країною "НАТО-плюс": що це дасть

Зараз, коли після початку прийому заяв пройшов понад рік, статистика розгляду документів є гіршою за найневтішніші передбачення.

Деталі видачі дозволів
У великих містах, зокрема у Римі та Мілані, ситуація найгірша. У Мілані було подано понад 26 000 заяв, однак лише 400 іноземців стали щасливими власниками дозволів на проживання та роботу.

У Римі, де нелегали подали понад 16 000 заяв на амністію, лише два запити дійшли до останнього етапу розгляду, й ті не були ще видані на руки.

Частково таку затримку можна пояснити тим, що протягом карантину більшість державних установ Італії не працювали або виконували свої функції у дистанційному режимі. Відтак, з понад 200 000 заявок до видачі готують ще 20 000 дозволів на легальну роботу та проживання в Італії для іноземців.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: