facebook

Від Сальвині до Берлусконі, правоцентристи обстоюють позиції використання російської вакцини “Sputnik” в Італії

На думку Сільвіо Берлусконі, кампанія вакцинації повинна прискоритися. І це можна зробити це, схваливши вакцину «Супутник», яка «на думку експертів працює дуже добре».

Пише - джерело.

Від Маттео Сальвини до Сільвіо Берлусконі, правоцентристи в уряді наполягають на тому, щоб російська вакцина Sputnik була дозволена в Італії. «Необхідно виконати дві дії: підготуватися до впровадження, закупивши патенти і інструменти, щоб виробляти вакцину також в Італії. Інша дія стосується твердження російської вакцини під назвою “Sputnik V”, яка, на думку експертів, працює дуже добре, але все ще очікує схвалення європейської влади », – сказав лідер Forza Italia вчора по відеоконференції в ході зустрічі з заступниками міністрів і депутатами Європарламенту Італії .

Лікарня Спалланцани в Римі також висловила свою думку про ефективність і безпеку Sputnik, згідно з яким російська вакцина буде мати “відмінний короткостроковий профіль безпеки і, отже, імуногенність, яку можна порівняти з профілями генетичних вакцин, вже дозволених для клінічного застосування”. Однак зелене світло від EMA, Європейського агентства з лікарських засобів, відсутня, що навряд чи станеться, якщо Москва не дозволить інспекцію своїх центрів по виробництву вакцин. .

Читайте також:  Новорічне привітання Володимира Зеленського з 2023 роком

Лідер “Ліги” Маттео Сальвини, також прокоментував можливість використання російської вакцини в тому ж дусі, оголосивши про зустрічі, запланованій на завтра, з чотирма міністрами з Сан-Марино: «Невелика держава працює, закупило вакцини Sputnik і прагне забезпечити безпеку людей, які живуть поблизу. Чому б Італії не вчинити так само? ».

За словами колишнього міністра внутрішніх справ, Італія повинна компенсувати «затримки і помилки останніх місяців, погодившись на співпрацю з Сан-Марино в отриманні доз вакцини (в тому числі з Росії)». Лідер “Ліги Півночі” також заявив, що він вже обговорив це питання з міністрами закордонних справ і охорони здоров’я Луїджі Ді Майо і Роберто Сперанца відповідно і сподівається на позитивну відповідь.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: