facebook

“Долар іде до нової межі, курс валют несеться до фіналу”: експерти сказали, що може статися в обмінниках до 1 листопада

До кінця року курсові показники повільно рухатимуться в бік рівня у 42 грн/дол. Експерт зазначив, Україна має можливості зменшувати розрив між доходами та видатками, що певною мірою стабілізує ситуацію на валютному ринку.

Пише - джерело.

Як інформує “УНІАН”, наприкінці жовтня на валютному ринку збережеться ситуація помірних курсових змін, що відбуватиметься всупереч інфляції, новий етап якої можна пов’язати зі змінами в оподаткуванні. Крім того, згідно із заявами Нацбанку, поки що зарано говорити про повернення плаваючого курсу, а відтак режим “керованої гнучкості” продовжить діяти.

Про це розповів начальник департаменту казначейства “Глобус Банку” Тарас Лєсовий.

“Що це означає надалі? По-перше, щоденні незначні курсові зміни (елементи вільного курсоутворення) відбуватимуть як в бік зростання, так і в бік зменшення, одначе вони залишатимуться незначними. По-друге, регулятор залишає за собою можливість втручання в разі виникнення на ринку дисбалансу між попитом і пропозицією (тобто мова йде про валютні інтервенції, які тамують попит)”, – сказав експерт.

Він зауважив, що з огляду на макропрогнози та отримувану макрофінансову допомогу, Україна має можливості зменшувати розрив між доходами та видатками, що певною мірою стабілізує ситуацію на валютному ринку. До того ж ситуація на валютному ринку наразі віддзеркалює макропрогнози на кінець 2024 року: тобто повільно курсові показники рухатимуться в бік 42 грн/дол., а поточні коливання не перетинатимуть “коридори” допустимих валютних змін.

Читайте також:  Через зливи знову підтоплює місто на Прикарпатті (ВІДЕО)

Характеристики валютного ринку впродовж 21-27 жовтня, за прогнозом банкіра, будуть наступними:

коридори валютних змін: 41,1-41,5 грн/дол.та 45-47 грн/євро (на міжбанку) та 41,2-41,7 грн/дол. і 45-47,5 грн/євро (на готівковому ринку);

щоденні курсові зміни: на міжбанку — до 0,1-0,2 грн, у банках — до 0,3-0,5 грн, в обмінних пунктах — до 0,5 грн;

середня різниця між курсами міжбанку і готівкового ринку: залежно від валюти до 0,3-0,5 грн.;

тижневі курсові відхилення очікуються в межах 2% від початкового понеділкового курсу.

“Таким чином, нас очікує ще один відносно “лагідний” тиждень: валютні зміни не здивують, а співвідношення попиту і пропозиції буде досить збалансованим. Водночас день за днем курсові показники млявими кроками рухатимуться до інших, вищих позначок. Однак це лише проєкція, яка займе щонайменше 2 місяці”, – резюмував Лєсовий.

Курс валют в Україні – останні новини

НБУ встановив на 18 жовтня офіційний курс долара до гривні на рівні 41,24 грн/дол., таким чином, гривня незначно послабилася – на 1 копійку, порівняно з попереднім показником.

Щодо євро гривня, в свою чергу, зміцнилася. Так, офіційний курс Нацбанка щодо євро на п’ятницю встановлений на рівні 44,79 грн/євро, тобто гривня зросла на 12 копійок.

Сообщение “Долар іде до нової межі, курс валют несеться до фіналу”: експерти сказали, що може статися в обмінниках до 1 листопада появились сначала на NEWS TiME.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: