facebook

В Україні можуть ввести локдаун: як будуть працювати магазини, бари, школи і дитсадки

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів як будуть працювати магазини, бари, школи і дитсадки під час можливого локдауну.

Пише - джерело.

Про це повідомив Кузін в інтерв’ю “РБК-Україна”.

За його словами, магазини з продуктами харчування будуть працювати у “червоній” зоні з обмеженою кількістю відвідувачів, але без вимоги вакцинації. Це пов’язано з тим, що обмеження кількості продуктових супермаркетів може суттєво впливати на життєзабезпечення населених пунктів України.

“Найімовірніше, ми будемо ініціювати норму про вакцинацію певного відсотка працівників, які працюють у сфері обслуговування. Але вимоги по допуску туди вакцинованих відвідувачів – такої норми, скоріше за все, не буде”, – сказав головний лікар.

Читайте також:  "Будемо згадувати у фільмах": Ляшко повідомив, коли Україна нарешті зможе жити без карантину

Як заявив Кузін, можуть продовжувати свою роботу ті заклади громадського харчування, торговельно-розважальні центри, непродовольчих ринки та заклади культури, у яких 100% обслуговуючого персоналу і 100% відвідувачів – вакциновані повністю. В іншому випадку – заклади зачиняються.

Крім садків та початкової школи, всі заклади освіти у “червоній” зоні мають мати 100% вакцинованих двома дозами працівників. Таким чином, всі заклади освіти зможуть працювати у локдаун.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: