facebook

Військовозобов’язані жінки: Хто обов’язково повинен стати на облік 2022 року

Верховна Рада України дозволила жінкам ставати на військовий облік 2022 року лише за добровільним бажанням. Однак є вийнятки. Які саме – читайте в матеріалі ТСН.ua.

Пише - джерело.


Загалом 297 народних депутатів на пленарному засідання у п’ятницю, 7 жовтня 2022 року, проголосували за відповідний законопроєкт №6482 “Про внесення змін до ст. 1 закону “Про військовий обов’язок і військову службу””.

У законі йдеться, що жінки, які мають спеціальність чи професію, яка споріднена з військово-обліковою спеціальністю, можуть ставати на військовий облік за власним бажанням.
При цьому, жінка повинна бути придатною до служби за віком та станом свого здоров’я.

Читайте також:  На Київщині онук зґвалтував свою 91-річну бабусю (відео)

Однак, норма про обов’язковий облік жінок, які працюють чи мають спеціальність в медичній сфері, в ухваленому законі залишається.

В документі йдеться: “Жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком і закінчили професійну (професійно-технічну), професійну вищу чи вищу освіту та здобули медичну чи фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік”.

Як пояснили в Міністерстві оборони, в Україні наразі немає потреби збільшувати кількість жінок у військовому обліку. Однак, в армії все ще залишається гостра потреба у фахівцях радіотехніки, медицини, харчових технологій.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: